Kütahya'da 2 Otomobil, Kafa Kafaya Çarpıştı; 5 Yaralı

Kütahya Tavşanlı`da meydana gelen trafik kazasında, iki otomobil kafa kafaya çarpışarak 5 kişinin yaralanmasına neden oldu. 

Kaza, 26 Ekim 2024 tarihinde, saat 10.30 sıralarında Tavşanlı ilçesinin Karacakaş köyü yol ayrımında gerçekleşti. Karacakaş köyü istikametinde ilerleyen otomobili M.K. (33) kullanırken, otomobili ise R.K. (22) kullanıyordu. İki otomobil, yol ayrımında kafa kafaya çarpıştı. 

Ardahan-Kars Kara Yolunda Sis Ve Kar Yağışı Ardahan-Kars Kara Yolunda Sis Ve Kar Yağışı

Çevredekiler durumu hemen 112 acil yardım hattına bildirdi. Olay yerine gelen jandarma ve sağlık ekipleri, yaralıları ilk müdahalenin ardından çevre hastanelere sevk etti. 

Kazada, her iki sürücü ile otomobilde bulunan M.E.K. (17), E.K. (50) ve M.K. (85) olmak üzere toplam 5 kişi yaralandı. Yaralıların durumlarının iyi olduğu açıklandı. 

Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı ve kazanın nedenleri araştırılıyor. Yetkililer, olayın aydınlatılması için tanıkların ifadelerine başvuracak ve kamera kayıtlarını inceleyecek. 

Trafik kazalarının önlenmesi için sürücülerin dikkatli ve kurallara uygun sürüş yapmaları, yol ve hava koşullarına uygun hız sınırlarına uymaları önemlidir. Ayrıca, araçların periyodik bakımlarının yapılması ve güvenlik donanımlarının eksiksiz olması da kaza riskini azaltabilir. 

Kaynak: DHA