Etkinlikler, esareti temsil eden bir kız çocuğunun Efeler tarafından kurtarılışını anlatan temsili törenle başladı ve Atatürk Meydanı'nda devam etti.

Kutlamalar sabah saat 09.45'te Kaymakamlık binasında düzenlenen temsili törenle başladı. Tören, Kuşadası Kaymakamı İbrahim Keklik, Belediye Başkan Vekili Tibet Özer ve Garnizon Komutanı Albay Mehmet Toker'in Atatürk Anıtı'na çelenk sunmalarıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından halk oyunları gösterileri gerçekleştirildi.

Başkan Günel'den Kurtuluş Mesajı

Akıllı Baston Desteği Görme Engelli Gaziler için Önemli Bir Adım Akıllı Baston Desteği Görme Engelli Gaziler için Önemli Bir Adım

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, kurtuluşun 102. yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesajında, "Kuşadası, 102 yıl önce düşman işgalinden, şehitlerimizin vatan sevgisi ve aziz kanıyla kurtuldu. Başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimize minnettarız. 7 Eylül, düşman işgalinden kurtuluşumuzun yıl dönümü kutlu olsun" ifadelerini kullandı.

Belediye Başkan Vekili Özer'den Anlamlı Konuşma

Törende konuşan Belediye Başkan Vekili Tibet Özer, Kuşadası’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşadıklarını belirtti. Özer, konuşmasında şunları söyledi: “Öncelikle, bu cennet ülkeyi ve ilçeyi canları pahasına savunan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm Kurtuluş Savaşı şehitlerimizi sevgi, saygı ve şükranla anıyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak ateşlediği bağımsızlık meşalesi, Anadolu'yu aydınlatarak ulusal bağımsızlık ve kurtuluş savaşı ruhunu canlandırdı. Bu ruh, 30 Ağustos 1922'de büyük bir zaferle taçlandı. Kuşadası'nın yiğit evlatlarının da katkıda bulunduğu kurtuluş mücadelesi, sadece bağımsızlığımızı değil, aynı zamanda halkçı ve demokratik kurumların temellerini de attı. 7 Eylül’ün, ilçemiz açısından zaferle taçlandığı bu gün, hepimize kutlu olsun. Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı genç kuşaklar yetiştirerek, aziz şehitlerimize olan borcumuzu ödeyebiliriz” dedi.

Fener Alayı ve Konser

Kutlamalar, akşam saat 20.00’de Kuşadası Belediyesi tarafından düzenlenecek fener alayı ile devam edecek. Kısmet Otel kavşağından başlayacak olan fener alayı, İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı’nda sona erecek. Fener alayının ardından saat 20.30'da Kuşadası Belediyesi Kent Orkestrası, meydanda konser verecek.

Kaynak: DHA