Sahil Güvenlik ekipleri, önceki gün saat 10.10'da Kuşadası açıklarında lastik bot içinde bir grup kaçak göçmen olduğu bilgisine ulaşmıştır. 

Adabahçe Bu Kış Da Sofralara Lezzet Ve Bereket Katacak Adabahçe Bu Kış Da Sofralara Lezzet Ve Bereket Katacak

Görevlendirilen Sahil Güvenlik botu, Yunanistan unsurlarınca Türk karasularına geri itildiği belirlenen fiber karinalı lastik bot içindeki 7'si çocuk 17 kaçak göçmeni kurtarmıştır.  Kurtarılan kaçak göçmenler, Sahil Güvenlik botuna alınarak karaya çıkartılmıştır. 

Kaçak göçmenler, işlemlerinin ardından Aydın İl Göç İdaresi'ne teslim edilmiştir.  Bu olay, Yunanistan'ın komşu ülke Türkiye'nin karasularına göçmenleri geri itmesi konusunda devam eden sorunları göstermektedir. Göçmenler, Yunan yetkililer tarafından Türk karasularına geri gönderilmiş, ancak Türk Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarılmıştır.

Göçmen krizinin sınır ülkeleri üzerindeki baskısı giderek artmaktadır. Bu tür olaylar, Türkiye ve Yunanistan arasındaki gerginliği de artırmaktadır. Göçmenlerin güvenli bir şekilde kurtarılması ve insani şartlarda barındırılması, bölgedeki istikrar ve işbirliği açısından önemlidir. Ancak sınır ülkelerinin göç konusundaki anlaşmazlıkları, bölgesel istikrarı tehdit eden unsurlar olmaya devam etmektedir.

Kaynak: DHA