GÜNDEM

Kuşadası'nda Sokak Köpekleri Yeteneğine Göre Eğitim Alacak

Aydın'ın Kuşadası Belediyesi, eylül ayı olağan meclis toplantısında önemli bir karar aldı.

Abone Ol

Hayvanları Koruma Kanunu'nda yapılan son değişikliklerle, sahiplendirilinceye kadar belediyelere ait rehabilitasyon merkezlerinde kalması gereken sokak köpeklerinin mizaç ve yeteneklerine göre kategorilere ayrılarak eğitim alması kararlaştırıldı.

Toplantıda, Kuşadası İş Kadınları Derneği ve Türkiye Köpek Eğitmenleri Derneği iş birliğinde hayata geçirilecek proje kapsamında, Kuşadası Evcil Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'nde bulunan sokak köpeklerinin, mizaç ve yeteneklerine göre sınıflandırılacağı ve özel eğitimlere tabi tutulacağı belirtildi. Eğitimle, köpekler arasında özel güvenlik, arama kurtarma ve refakat gibi alanlarda kullanılabilecek yeteneğe sahip olanlar belirlenerek ileri düzey eğitim alacak. Diğer köpeklere ise temel eğitimler verilerek insanlarla uyumlu bir yaşam sürmeleri sağlanacak.

Toplantıda söz alan Türkiye Köpek Eğitmenleri Derneği Başkan Yardımcısı Turgay Demir, sokak hayvanlarının rehabilitasyonu için ücretsiz olarak destek vermeye hazır olduklarını ifade etti. Demir, eğitimli köpeklerin sahiplenme oranlarının artacağını belirterek, Kuşadası Belediyesi ve projenin iş birlikçilerinden Kuşadası İş Kadınları Derneği'ne teşekkür etti.

Belediye Başkanı Ömer Günel, sokak hayvanlarını koruma adına çalışmalarını sürdüreceklerini ve Davutlar'da yeni bir kısırlaştırma merkezi kuracaklarını duyurdu. Ayrıca, daha geniş kapasiteli bir rehabilitasyon merkezi için devlet yetkililerinden yer tahsisi talep ettiklerini belirtti. Günel, Kuşadası İş Kadınları Derneği ve Türkiye Köpek Eğitmenleri Derneği'ne teşekkür ederek, "Kuşadası Belediyesi olarak can dostlarımızın yanındayız ve bu konudaki çalışmalara katkı sağlamak isteyen kişi ve kurumlara kapımız açık" şeklinde konuştu.