GÜNDEM

Kurtulmuş Kocatepe'de Türk Bayrağını İzmir'e Gönderilmek Üzere Teslim Etti

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Afyonkarahisar'daki Kocatepe'de Atatürk Anıtı'na çelenk sundu ve Yüzbaşı Agah Efendi Şehitliği'ni ziyaret ederek şehitlerin mezarlarına karanfil bıraktı.

Abone Ol

 Ayrıca, Zafer Müzesi'nin açılışını gerçekleştirdi ve İzmir'e götürülecek Türk bayrağını Bisiklet Federasyonu İl Temsilcisi Osman Çoban'a teslim etti.

Büyük Taarruz'un 102. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Afyonkarahisar Valiliği tarafından düzenlenen tören, Kocatepe'deki Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk Anıtı'nda başladı. Tören öncesinde Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, isiminin yazıldığı plastik sandalyeye ilişkin rahatsızlığını dile getirerek koltuk talebinde bulundu. Köksal'ın tepkisi üzerine plastik sandalyenin yerine koltuk yerleştirildi ve kuvvet komutanları için ek bir sandalye daha getirildi.

Törene TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un katılımıyla devam edildi. Kurtulmuş, Büyük Taarruz Bisiklet Turu'nda Bisiklet Federasyonu İl Temsilcisi Osman Çoban'a İzmir'e götürülmek üzere bir Türk bayrağı teslim etti. Bayrağın tesliminin ardından bisikletçilerle fotoğraf çektiren Kurtulmuş, tören alanına geçti. Burada, saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Kurtulmuş, Kocatepe Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk Anıtı'na TBMM adına çelenk koydu. Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı Fatih Dağlı'nın konuşmasının ardından, bir subay Büyük Taarruz'un ayrıntılarını anlattı.

Kurtulmuş, Yüzbaşı Agah Efendi Şehitliği'ne geçerek burada düzenlenen törende şehit mezarlarına karanfil bıraktı ve dualar etti. Tören sonrası çocuklarla sohbet eden Kurtulmuş, onlara hediyeler verdi.

Günün ilerleyen saatlerinde, Kurtulmuş Zafer Müzesi'nin açılışına katıldı. Müzede yapılan duaların ardından kurdele kesimi gerçekleştirilerek müze gezildi. Açılışta Kurtulmuş, Atatürk'ün ve Türk halkının Kurtuluş Savaşı'nın yokluk içinde elde edilen zaferinin önemine vurgu yaptı.