Akıllı Baston Desteği Görme Engelli Gaziler için Önemli Bir Adım Akıllı Baston Desteği Görme Engelli Gaziler için Önemli Bir Adım

kendisini döven kişilerden Ahmet Özkan'ı tabancayla vurarak öldüren iş insanı Musa Aktaş'a (53), 'meşru müdafaa' gerekçesiyle verilen beraat kararı Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi tarafından onandı. Ayrıca, Musa Aktaş’ı darbedip yaralayan akrabası Muhammed Ufuk Aktaş’a (31) verilen 13 yıl 4 ay hapis cezası da onaylandı.

Bir hastanede temizlik görevlisi olarak çalışan Muhammed Ufuk Aktaş, halasının kızıyla evli olan ve İngiltere’de market zinciri bulunan Musa Aktaş’ın memleketine geldiğini öğrenmişti. 8 Şubat 2022 tarihinde, Muhammed Ufuk Aktaş ve arkadaşı Ahmet Özkan, Musa Aktaş'ın Pınarbaşı ilçesine bağlı Gümüşgün Mahallesi Hapishane Caddesi’ndeki evine giderek, Musa Aktaş’ı cop ve muşta ile darbetti. Musa Aktaş, yatak odasında bulduğu tabancayla Ahmet Özkan'a ateş etti. Kurşunların isabet ettiği Özkan hayatını kaybederken, Muhammed Ufuk Aktaş olay yerinden kaçtı. Musa Aktaş, tedavisinin ardından gözaltına alındı. Muhammed Ufuk Aktaş ise Kayseri girişindeki bir kontrol noktasında yakalanarak tutuklandı.

Kaynak: DHA