Akademisyenlerin Dünyaca Ünlü Listede Yer Alması Akademisyenlerin Dünyaca Ünlü Listede Yer Alması

Bakan Ersoy, 'Geleceğe Miras: Kissebükü Antik Şehri' projesi çerçevesinde, dört yıl içinde antik kentin kazı ve restorasyon çalışmalarının yüzde 80'inin tamamlanmasının hedeflendiğini belirtti. Bu süreçte toplamda 800 milyon lira ödenek ayrılacağını ifade etti.

Bakan Ersoy, Kissebükü kazı alanında düzenlenen tanıtım lansmanında, Muğla Valisi İdris Akbıyık, Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nden Doç. Dr. Hatice Özyurt Özcan'ın da katıldığı etkinlikte, çalışmaların ilerleyişi hakkında bilgi verdi. Programda, Kissebükü Antik Kenti tanıtım videosuyla başladı ve ardından kazı alanı gezildi. Bakan Ersoy, izci grubu tarafından kendisine hediye edilen izci kravatı ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kültür ve Turizm Bakanı, Kissebükü Antik Kenti'nde şu ana kadar yapılan kazı çalışmalarının yüzde 16,2'sinin tamamlandığını ve bu kapsamda Türk arkeolojisine önemli katkılar sağlandığını belirtti. Ayrıca, antik kentin önemli yapılarından olan vaftizhane, kilise ve hamam gibi alanlarda detaylı kazı ve restorasyon çalışmalarının sürdürüleceğini söyledi.

Ersoy, kamulaştırma çalışmalarının da hızla devam ettiğini ve bu yıl içerisinde 55,2 milyon lira bedelle önemli kamulaştırmalar yapıldığını duyurdu. Ayrıca, kazı çalışmalarının 2025 yılına kadar tamamlanarak, koruma ve restorasyon çalışmalarına geçileceği bilgisini verdi.

Bakan Ersoy, "Geleceğe Miras Projesi ile Kissebükü'ne ören yeri statüsü kazandırmayı ve kapsamlı bir çevre düzenleme çalışması ile ziyaretçi karşılama merkezleri, yürüyüş yolları ve bilgilendirme alanları oluşturmayı planlıyoruz" dedi. Proje kapsamında antik kentin büyük bir kısmının dört yıl sonunda ihya edilmesi hedefleniyor.

Kaynak: DHA