Bu yıl, organizatörler Kuğu Gölü balesini üçüncü etkinlik olarak sundu.

Kuğu Gölü'nün koreografisi, dünyaca ünlü koreograflar M. Petipa ve L. Ivanov'un eserlerinden uyarlanmıştır. Ancak, festival için A. Volkan Ersoy ve G. Armağan Davran tarafından özel olarak yeniden koreografik olarak hazırlanmıştır. Dekor ve doğu kostümlerinin tasarımı Çağda Çitkaya tarafından gerçekleştirilirken, kostüm tasarımı Nursun Ünlü'ye aitti. Aydınlatma tasarımı da Oğuz Murat Yılmaz tarafından yapılmıştır.

Kuğu Gölü'ndeki başroller, Antalya Devlet Opera ve Balesi'nden Rina Murata (Odette karakteri), İzmir Devlet Opera ve Balesi'nden Çağın Hazar Özdideş (Prens Siegfried), Ş. Yiğit Erhan (Von Rothbart), Batuhan Gültekin (Jester), Pınar İyiuyurlar (Kraliçe) ve H. Altan Kılıç (Öğretmen Wolfgang) tarafından sahnelendi.

Orkestra, Tolga Taviş tarafından yönetilmekte, Sibel Aydın konsermaster olarak görev almıştır. Antalya Devlet Opera ve Bale Orkestrası, Kuğu Gölü'ne müzikal eşlik sağlamıştır.

Otomobil ile Minibüs Çarpışması Sonucu 1'i Bebek 10 Kişi Yaralandı Otomobil ile Minibüs Çarpışması Sonucu 1'i Bebek 10 Kişi Yaralandı

Tchaikovsky'nin Kuğu Gölü, romantik bale müziklerinin en sevilen ve bilinen eserlerinden biridir. Dramatic bir aşk hikayesini anlatan bale, göl kenarındaki bir ormanın büyülü atmosferinde geçmektedir. Odette karakteri, bir lanet sonucu kuğuya dönüştürülen bir prensesi sembolize etmektedir. Prens Siegfried'in aşkı ile özgür olma şansı bulmasına rağmen, Von Rothbart'ın kötü planlarının kurbanı olmaktadır.

Aspendos Opera ve Bale Festivali'nde sahnelenen Kuğu Gölü balesinin etkileyici sahne tasarımı, zarif kostümleri ve başarılı performansları izleyicileri etkilediği gözlemlendi. Özellikle Rina Murata'nın Odette karakterini zarif ve duygusal bir şekilde canlandırması, izleyicilerden büyük alkış aldı.

Festivalin bir parçası olarak sunulan Kuğu Gölü balesinin, Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali'nin en popüler etkinliklerinden biri olduğu belirtildi. Festivalin klasik bale repertuarının en önemli parçalarından biri olarak Kuğu Gölü, izleyicilere unutulmaz bir deneyim sundu.

Kaynak: DHA