Anaokul, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki okullarda gerçekleştirilen hazırlıklarla, eğitim ortamlarının daha verimli ve güvenli hale getirilmesi amaçlanıyor.

Kargo Minibüsü Hırsızlığı Olayı Kargo Minibüsü Hırsızlığı Olayı

Belediye ekipleri, ilçedeki 96 okulda Temizlik İşleri Müdürlüğü aracılığıyla bahçe temizliği, okul içi temizlik ve dış boyama işlemleri yaparken, Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından 157 okulda kent donatıları bakımı ve çim biçme hizmetleri sağlanıyor. Veteriner İşleri Müdürlüğü personelleri ise 160 okulda Sağlık Bakanlığı onaylı dezenfeksiyon ve ilaçlama çalışmaları gerçekleştiriyor. Fen İşleri Müdürlüğü, okul içindeki lavaboların ve diğer teknik malzemelerin eksikliklerini gidermekle birlikte parke ve bordür çalışmaları yapıyor. Ayrıca, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından okullarda atık pil ve geri dönüşüm kutuları yerleştiriliyor.

Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, eğitimde fırsat eşitliğine vurgu yaparak, "Öğrencilerimizin daha temiz, konforlu ve hijyenik bir ortamda eğitim alabilmesi için her yıl olduğu gibi bu yıl da okullarda gerekli destekleri sağlıyoruz. 2024-2025 eğitim-öğretim yılında tüm öğrenci ve öğretmenlerimize başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA