18-30 yaş arası lise ve üniversite öğrencilerinin projelerini ileterek, talep ve şikâyetlerini dile getirdiği çalıştayda konuşan Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, ‘’5 yıllık strateji planının hazırlanmasında ve kentin yönetiminde sizin gibi gençlerin, muhtarların, kanaat önderlerinin ve sivil toplum kuruluşlarının görüşlerinin etkili olacağını düşünüyorum. Bu süreçte tüm halkımızın fikrine ihtiyacımız var” dedi. Küçükçekmece Belediyesi’nin 2025-2029 Stratejik Planı’nın hazırlanması aşamasında gençlerin de sürece dahil olması için düzenlediği 'Gençlik Çalıştayı’ Belediye Binası Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Çalıştaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, başkan yardımcıları, birim müdürleri, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
"TOPLUMUN HER KESİMİNDEN TALEP ALMAK VE DEĞERLENDİRMEKLE YÜKÜMLÜYÜZ"
Çalıştayın açılış konuşmasında şeffaf ve katılımcı yönetim vurgusu yapan Kemal Çebi, kentin geleceği için atılacak adımların sadece belediye yönetiminin kararıyla değil, halkın istek ve ihtiyaçları doğrultusunda şekillenmesi gerektiğini söyledi. Çebi, ‘’5 yıllık strateji planının hazırlanmasında ve kentin yönetiminde sizin gibi gençlerin, muhtarların, kanaat önderlerinin ve sivil toplum kuruluşlarının görüşlerinin etkili olacağını düşünüyorum. Bu süreçte tüm halkımızın fikrine ihtiyacımız var. Birinci hedefimiz; harcanan paranın vatandaşa ait olduğunun bilincinde olarak onu harcarken de kaynakların doğru kullanılması ve israf edilmemesi gerektiğidir. Sizin önerilerinizi, desteklerinizi almak için buradayız. Sadece sizden değil toplumun her kesiminden talep almak ve değerlendirmekle yükümlüyüz. Yerel yönetimlerin görevi; vatandaşın yaşam alanında her türlü imkânı sunabilmek ve bunları sunarken de sosyal belediyecilikten uzaklaşmamak ve herkese eşit şekilde hizmet verebilmektir’’ dedi. Küçükçekmece Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü tarafından düzenlenen çalıştayda 18-30 yaş arası lise ve üniversite öğrencileri projelerini ileterek, talep ve şikâyetlerini dile getirdi. Çalıştayda ayrıca kurumsal gelişim, çevre yönetimi, afet yönetimi, mekânsal gelişim, kültür hizmetleri, sosyal destek hizmetleri, ilçe toplum düzeni gibi konu başlıkları altında gençler görüş ve önerilerini sıraladı.
ÇALIŞTAY ARDINDAN GENÇLİK ANKETİ DEĞERLENDİRİLDİ
Çalıştay öncesinde öğrencilere özel bir anket uygulandı. Yapılan anketin sonuçlarına göre katılımcılar tarafından, en başarılı 5 hizmet olarak; ‘sosyal tesis hizmetleri’, ‘kütüphane hizmetleri’, ‘kültür ve sanat etkinlikleri’, ‘çevre ve yeşil alan hizmetleri’ ve ‘gençlik festivalleri’ seçildi. En çok talep edilen 5 hizmet ise; ‘istihdam hizmetleri’, ‘spor faaliyetleri’, ‘kütüphane hizmetleri’, ‘çevre ve yeşil alan hizmetleri’ ve ‘kültür ve sanat faaliyetleri’ olarak belirlendi. Ayrıca çalıştay sırasında gerçekleştirilen gençlik anketi ile de çalıştayın değerlendirilmesi ve gerekli çalışmaların yapılması hedeflendi. Çalıştay sonunda öğrenciler Kemal Çebi’ye plaket ve çiçek takdiminde bulundu.