Özellikle müzikseverlerin geçmişe olan bağını canlı tutmak için iş yerinde taş plak kullanmayı tercih ediyor. 

Eren, hem babasının hatırasını yaşatmak hem de nostaljiyi sevdiği için iş yerinde taş plaktan müzik çaldırdığını ve müşterilerinin de zevkle dinlediklerini belirtiyor.  İşyeri Ipekyolu ilçesinin Bahçıvan Mahallesi Cumhuriyet Caddesi'nde yer alıyor ve kuaför ve saç tasarım dükkanı olarak hizmet veriyor.

Mesut Eren, gelişen ve değişen teknolojik gelişmelere rağmen müzikseverlerin geçmişe olan bağını canlı tutmak istiyor. Bunun için iş yerine gelen müşterileri, plaktan çalan müzikle karşılıyor. Özellikle Emel Sayın, Nuri Sesigüzel, Mezeyyen Senar gibi usta sanatçıların şarkılarından oluşan plaklar, ilgi görüyor. 

Eren, 35-50 yaş grubu arasındaki insanların taş plaklara olan ilgisinin daha yoğun olduğunu belirtiyor. Bu yaş grubundaki müşteriler, geçmişe duyulan özlem ve nostaljik duygularla taş plakların sunduğu müzik deneyimini daha çok seviyorlar.

Kaçak Göçmenlerin Yakalanması Kaçak Göçmenlerin Yakalanması

Taş plakların sıcak ve organik ses kalitesi, müzikseverlere geçmişteki anıları hatırlatıyor. Ayrıca taş plak kullanımı, müzik dinleme ritüelini de eski günlere taşıyor. Plakların yerleştirilmesi, iğnenin yerleştirilmesi ve ses kalitesinin ayarlanması gibi adımlar, müşterilerin zevkle takip ettiği bir deneyim haline geliyor. 

Mesut Eren, taş plakların sunduğu nostalji ve müzik deneyimini iş yerine taşıyarak, müşterilerinin geçmişe olan özlemlerini gidermeyi hedefliyor. Bu sayede, teknolojik gelişmelere rağmen, geçmişe duyulan ilgi ve bağın canlı tutulmasına katkı sağlıyor. 

Kaynak: DHA