GÜNDEM

Köylülerden Direk Eylemi: Yol Kapama Protestosu

Isparta'nın Eğirdir ilçesine bağlı Bademli köyünde, özel bir firmanın güneş enerjisi santrali (GES) projesi için tarım arazilerinden geçen yollara direk dikmesine köylüler tepki gösterdi.

Abone Ol

Direklerin arazilerine geçişlerini engellediğini belirten köylüler, bu duruma karşı olarak yolu kapattı.

Yol kapatma eylemi, direklerin dikilmesi nedeniyle köylülerin araçlarıyla geçiş yapamadığını ve bu durumun kendileri için büyük bir sıkıntı oluşturduğunu belirten köylüler tarafından gerçekleştirildi. Eski muhtar ve eski İl Genel Meclisi Üyesi Süleyman Sarpdağ, “Yolu geçilmez hale getirdiler. Bize hiçbir bilgi vermeden, nasıl daha iyi kullanılır diye danışmadan direkleri dikiyorlar. Bu, gelecekte sıkıntılara yol açacak. Projeyi yeniden gözden geçirip revize etmelerini istiyoruz” dedi.

Köy Sulama Kooperatifi Başkanı Halis Dikbaş da, “Borularımızı kırmışlar. Direkleri dikmek için boruların üstünü betonla kapatmışlar. Boruları tamir edebilmem için bu betonları ve direkleri kaldırmak zorundayım. Bu durum bize ek yük getirecek” şeklinde konuştu.

Olayın ardından, köy muhtarı Hüseyin Göktaş ve köy halkı, firmanın çalışmalarını durdurmak için arazi yolunu kapattı. Eğirdir İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Erhan Ari, telefonla köy muhtarıyla iletişime geçti ve olay yerine gelerek köylülerle konuştu. Üsteğmen Ari, firmanın işlemlerinin yasal olduğunu ve köylülerin eyleminin suç teşkil ettiğini belirterek, köylüleri ikna etmeye çalıştı. Jandarma yetkilisi, firma yetkililerini, köy muhtarını ve bazı köylüleri karakola davet etti. Bu gelişme üzerine köylüler eylemlerini sonlandırarak yolu açtı.