Bu oyunla toplumda yaşanan acı verici olaylara dikkat çekmeyi hedefliyorlar.

Oyunun konusu, okullarda yaşanan şiddet olayları, orman yangınları ve iklim değişikliğinin olumsuz etkileri gibi güncel ve önemli sorunları ele alıyor. Toplumdaki yanlışlıklara karşı sahneden "dur" demeyi amaçlayan oyun, tüm Anadolu'daki kadınlara ithaf ediliyor.

Diyarbakır'da Tanker İle Otomobil Çarpışması: 2'si Ağır 4 Yaralı Diyarbakır'da Tanker İle Otomobil Çarpışması: 2'si Ağır 4 Yaralı

Topluluğun kurucusu ve yönetmeni Ümmiye Koçak, son zamanlarda yaşanan olayların kendisini derinden etkilediğini belirtiyor. Özellikle okullarda öğrencilerin öğretmenlere uyguladığı şiddet, orman yangınları ve iklim değişikliği gibi konular, Koçak'ı üzdüğünü ve sessiz kalamadığını ifade ediyor.

"Ben de gündemi takip ediyorum ve izlediğim birçok olay canımı acıtıyor. Elim kolum bağlı durmak istemedim. Özellikle okullarda öğrencilerin öğretmenlere uyguladığı şiddet beni derinden etkiledi. Ayrıca, dikkatsiz ve bilinçsizce yakılan ateşler sonucu yanan ormanlarımız ve bununla birlikte iklim değişikliği, küresel ısınma gibi konular bir anne olarak beni çok üzüyor. Bu nedenle, yeni sezonda 'Anaların Feryadı' adlı oyunla bu sorunlara dikkat çekmeyi amaçlıyoruz." diyen Koçak, oyunun toplumsal duyarlılığı artırmayı hedeflediğini vurguluyor.

Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu'nun "Anaların Feryadı" oyunu, yakın zamanda Mersin'de seyirciyle buluşacak. Oyun, toplumsal sorunlara dikkat çekme ve farkındalık yaratma amacıyla sahnelenecek.

Kaynak: DHA