Açık öğretim lisesi son sınıf öğrencisi olan Gül, sergide satışa sunduğu ürünlerin gelirini engelliler derneğine bağışlayacağını duyurdu.

Necla ve Erdal çiftinin üç çocuğundan biri olan Bahtınur Gül, 21 yaşında evlendiği eşinin ailesinden gördüğü şiddet ve baskılar sonucunda evliliği sadece bir yıl sürdü. Bu süreç, Gül’ün bipolar bozukluk hastalığına yakalanmasına neden oldu. Yaşadığı zorlu dönemlerin ardından tedavi sürecinde el sanatlarına yönelen Gül, geri dönüşüm malzemelerinden ürettiği eserlerle sanatsal bir yolculuğa çıktı.

Bahtınur Gül, İbrahim Erkal Kültür Merkezi’nde düzenlediği sergide, el yapımı oyuncakları ve diğer sanat eserlerini sergiledi. Şimdiye kadar gerçekleştirdiği sergilerden elde ettiği gelirleri bağışladığını belirten Gül, hem yardım sağlamak hem de yaşadığı kötü günleri geride bırakmak adına sanata yöneldiğini söyledi.

Ebru U.'nun Suç Kronolojisi Ebru U.'nun Suç Kronolojisi

Gül, “21 yaşında evlendiğimde eşimin ailesinin uyguladığı şiddet ve baskılar nedeniyle sağlık sorunları yaşadım. Doktorlar bipolar bozukluk teşhisi koydu. Evliliğimiz bir yılın sonunda anlaşmalı olarak sona erdi. O dönemde yaşadıklarımı unutmak ve iyileşmek için psikolojik tedavi gördüm. Tedavi sürecinde küçük yaşlardan beri ilgilendiğim el sanatlarına ağırlık verdim. Geri dönüşüm malzemeleriyle yaptığım eserlerle beşinci kişisel sergimi açtım. Sergilerden elde ettiğim gelirleri ihtiyaç sahiplerine bağışlıyorum. Bipolar bozukluk, psikolojik olarak zorlu bir hastalık, ancak sanatla bu kötü izleri silmeyi başardım. Gençlere ve benzer hastalıklarla mücadele edenlere sanatla uğraşmalarını tavsiye ediyorum” dedi.

Gül, uzun yıllar süren sabır ve çabanın ardından hayallerini gerçekleştirdiğini ve sergi açmanın kendisi için hem gençlere hem de hastalığı olanlara ilham kaynağı olduğunu ifade etti. “Hayalleri olan herkesin hedeflerine ulaşmasını diliyorum. Yılmasınlar ve pes etmesinler” diye konuştu.

Kaynak: DHA