GÜNDEM

Kordon'da Ölü Balık Kokusunda Av

İzmir Körfezi'nin Bayraklı Sahili'nde kıyıya vuran yüzlerce ölü balık, hem çevrede hem de hava kalitesinde büyük bir soruna yol açtı.

Abone Ol

İzmir Büyükşehir Belediyesi Deniz Koruma Şube Müdürlüğü ekipleri, denizden toplanan ölü balıkları temizleme çalışmalarına başladı ve balıklardan numuneler alarak inceleme yaptı. Ancak, kıyı boyunca yayılan kötü koku ve artan sinekler, bölgedeki tedirginliği artırdı.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konsey Üyesi ve Halk Sağlığı Uzmanı Ali Osman Karababa, balıkların tüketilmemesi gerektiğine dair uyarıda bulundu. Karababa, "Sorunun netleşmesi ve sonuçların ortaya çıkması zaman alabilir. Bu nedenle, herhangi bir sorun olduğu kesinleşmeden balıkların tüketilmemesi en iyisi olacaktır" şeklinde konuştu.

Temizlik çalışmalarının ardından, Kordon boyuna gelen balıkçılar, pis kokular eşliğinde balık tutmaya devam etti. Balıkçı Gökhan Apak, "Balıklar şu an çok seyrek, çünkü ölü balıklar çok fazla. Sağlıklı balıklar açık denizden geliyor ve yarı baygın olanları tutmuyoruz, çünkü bunlar tehlikeli olabilir" dedi. Diğer bir balıkçı Mehmet Öztekin ise, "Bugün ölü balık görmedim ve tuttuğum balıklarda herhangi bir sorun yok. Balıklar sağlıklı görünüyor" açıklamasında bulundu.