4'ü Öğrenci 5 Kişinin Öldüğü Servis Kazası Davasında Savcı, Sanıklarnı 22 Yıl 6’şar Aya Kadar Hapsini İstedi 4'ü Öğrenci 5 Kişinin Öldüğü Servis Kazası Davasında Savcı, Sanıklarnı 22 Yıl 6’şar Aya Kadar Hapsini İstedi

Rabia Durmuş, 1,5 yıl önce barınaktan sahiplendiği 8 yaşındaki Cocker Spaniel cinsi köpeği Lily'i gezdirmek için dışarı çıkarmıştı. Çimenlik alanda iken, H.A.'ya ait 1 Kangal ve 3 Rottweiler cinsi köpek, koşarak gelip Lily'e saldırarak onu öldürmüştür. 

Köpeğini kurtarmak isteyen Rabia Durmuş ise sol bileğinden ısırılmış ve yaralanmıştır. Çağırılan sağlık ekipleri tarafından Durmuş hastaneye kaldırılarak tedaviye alınmıştır. 

Olayın ardından Rabia Durmuş, köpeklerin sahibi H.A.'nın adalet önünde hesap vermesini istemektedir. Durmuş, "Bu köpeklerin gerçek hayvansever insanlara verilmesini istiyorum. İyi yetiştirilmediğini, saldırgan olarak yetiştirildiğini biliyorum" diyerek, köpeklerin uygun ellerde olması gerektiğini belirtmiştir. 

Olayın yaşandığı gün, Lily isimli Cocker Spaniel köpeği saldırıya uğramış ve hayatını kaybetmiştir. Sahibi Rabia Durmuş ise köpeğini kurtarmaya çalışırken yaralanmıştır. Durmuş, köpeklerin saldırgan bir şekilde yetiştirildiğini düşünmekte ve köpeklerin daha iyi sahiplere verilmesini istemektedir. Olayla ilgili soruşturma devam etmekte olup, köpeklerin sahibi H.A.'nın adalet önünde hesap vermesi beklenmektedir.

Kaynak: DHA