Selvi, cezasının ardından tahliye edildi.

Olay, geçen yıl Kasım ayında Selçuklu ilçesi Yeni İstanbul Caddesi'nde meydana geldi. İnşaat işçisi Sefa Selvi'nin kullandığı 42 DU 949 plakalı otomobil, tramvaydan inip yolun karşısına geçmeye çalışan yayalara çarptı. Kazada Fadime Aslan (52), kızı Sultan Aslan (33), torunları Elif Aslan (14), Fadime Aslan (7) ve Azra Atalay (9) hayatını kaybetti. Fadime Aslan'ın diğer kızı Emine Atalay (32) ile çocukları Hasan Atalay (11) ve Ali Cemal Atalay (8) ile yanındaki Ceylin Naz Övüş (16) yaralandı. Emine Atalay da hastaneye kaldırıldıktan sonra yaşamını yitirdi.

Akıllı Baston Desteği Görme Engelli Gaziler için Önemli Bir Adım Akıllı Baston Desteği Görme Engelli Gaziler için Önemli Bir Adım

Bilirkişi Raporu ve İddianame:

Kazanın meydana geldiği yolda hız sınırı 82 kilometre olarak belirlenmişken, Selvi'nin otomobilinin 111-120 kilometre hızla gittiği tespit edildi. Fren izi uzunluğu ise 89,6 metre olarak ölçüldü. Bilirkişi raporunda, Selvi'nin sürüş esnasında yola gereken dikkat ve özeni göstermediği ve hız limitini aştığı belirtildi. Ayrıca, yayaların da yaya geçidi dışında yola çıkmalarının 'asli' kusur olarak değerlendirildiği ifade edildi.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, Selvi için 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep etmişti. Duruşmada, Selvi'nin son sözleri "Haklarını helal etsinler" şeklinde oldu. Mahkeme heyeti, Selvi'yi 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma' suçundan 6 yıl hapis cezasına çarptırdı ancak iyi hal indirimi uygulayarak cezayı 5 yıl olarak belirledi. Ayrıca, Selvi'nin ehliyetine 2,5 yıl süreyle el konulmasına karar verildi. Selvi, cezasının açıklanmasının ardından tahliye edildi.

Kaynak: DHA