GÜNDEM

Konya'da "Piyon" Operasyonu: Yabancı Uyruklu Kadınları Fuhuşa Zorlayan Şebeke Çökertildi

Konya'da düzenlenen "Piyon" operasyonunda, yabancı uyruklu kadınları para karşılığı fuhuşa zorlayan şüphelilere yönelik yapılan baskında 8 kişi gözaltına alındı.

Abone Ol

Bu kişilerden 5’i tutuklanırken, 3’ü adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Özbekistan, Kırgızistan ve Azerbaycan uyruklu 24 kadın ise ifadelerinin ardından sınır dışı edildi. Şüphelilerin, kadınların fotoğraflarını çekip katalog oluşturarak internet sitelerinde yayınladığı ve gecelik 5 ila 6 bin TL’ye müşteri bulduğu belirlendi.

Operasyonun Detayları

Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Ahlak Büro Amirliği ekipleri, yabancı uyruklu kadınları fuhuşa zorlayan bir şebekeyi tespit etti. Üç ay süren teknik ve fiziki takibin ardından, "Piyon" adı verilen operasyon başlatıldı. 34 adrese eş zamanlı düzenlenen operasyon kapsamında 8 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden 5’i tutuklanırken, 3’ü adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda 1 av tüfeği, 50 uyuşturucu hap, 25 bin 660 dolar, 95 bin 205 TL, 70 bin Özbekistan somu ile altın küpe ve bileklik ele geçirildi.

Kataloglu Fuhuş

Operasyon kapsamında ifadelerine başvurulan 24 yabancı uyruklu kadının, şüpheliler tarafından fotoğraflarının çekilerek katalog oluşturulduğu ve bu katalogların internet sitelerinde yayınlandığı belirlendi. Kadınlar, geceliği 5 ila 6 bin TL’ye müşteri bulmak amacıyla taksilerle buluşma noktalarına gönderiliyordu. İfadelerinin ardından kadınlar sınır dışı edildi.

Sonuçlar ve Hukuki Süreç

Operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden C.U., M.A.D., O.Ç., A.K. ve U.B. tutuklanırken, K.Ç., Ş.B. ve S.U. adli kontrol kararıyla serbest kaldı. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma devam ediyor.