GÜNDEM

Konya’da Kargo Aracını Çalıp 2 Polisi Yaralayan Şüpheliler Adliyeye Sevk Edildi

Konya’da, çaldıkları kargo aracıyla kaçarken kendilerini durduran iki polis memurunu tabancayla yaralayan üç şüpheli, adliyeye sevk edildi.

Abone Ol

Yaralı polislerin sağlık durumlarının iyiye gittiği bildirildi.

Olay, geçen perşembe günü saat 16.00 sıralarında, Selçuklu ilçesi Yeni İstanbul Caddesi ile Fırat Caddesi'nin kesiştiği kavşakta yaşandı. Devriye görevi yapan Selçuklu Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme Büro Amirliği'ne bağlı iki polis memuru, çalıntı olduğu belirlenen 06 DZ 6051 plakalı hafif ticari aracı fark ederek takibe aldı. Şüpheliler, polislerin 'Dur' ihtarına uymayarak kaçmaya başladılar ve kavşakta aracı durduran polis memurlarına tabancayla ateş açtılar. Bir polis memuru kolundan, diğeri ise bacağından yaralandı. Şüpheliler, aracı bırakıp kaçarak izlerini kaybettirdi.

Olayın ardından bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralı polis memurları B.K. ve S.U., ambulansla Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Polis ekipleri, şüphelilerin saklanabileceği bölgelerde yaptıkları operasyonlarla Özkan C. ve Mustafa S.'yi yakaladı. Olay anı güvenlik kameralarına yansıdı.

Gözaltına alınan Özkan C. ve Mustafa S., emniyetteki ifadelerinde, kargo aracını içindeki değerli malzemeler için çaldıklarını ve trafik ışıklarında durduklarında arkalarından gelen polislerin yanlarına gelmesiyle Mustafa S.'nin ateş ettiğini belirttiler. Ayrıca, olaydan önceki gece bir caminin kadınlar mescidinde uyuduklarını da söylediler.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Özkan C. ve Mustafa S. ile şüphelilere yardım eden Özkan C.’nin kardeşi Necati S., sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Konya Numune Hastanesi'ne götürüldü ve ardından adliyeye sevk edildi. Yaralı polis memurlarının sağlık durumlarının ise iyi olduğu bildirildi.