GÜNDEM

Konya'da 2 Çocuk Annesinin Öldürülüp Bahçeye Gömülmesi Olayında 4 Şüpheli Adliyeye Sevk Edildi

Konya'da yaklaşık 4 aydır kayıp olarak aranan iki çocuk annesi Çiğdem Eskidemirci'nin (35) cinayete kurban gidip cesedinin evin bahçesine gömülmesiyle ilgili olarak gözaltına alınan dört şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Abone Ol

Şüphelilerden G.S.'nin Eskidemirci'yi bıçaklayarak öldürdüğünü itiraf ettiği belirtildi.

Çiğdem Eskidemirci, 17 Mayıs 2024 tarihinde "Çarşıya gidiyorum" diyerek evden ayrılmış ve bir daha geri dönmemişti. Yakınları, Eskidemirci’nin kaybolduğuna dair polise başvuruda bulundu. Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Eskidemirci’nin son olarak Afganistan uyruklu dört kişiyle görüldüğünü tespit etti. Gözaltına alınan G.S., B.H., A.J. ve J.T. isimli şüpheliler, sorgularında Eskidemirci’nin bıçaklanarak öldürüldüğünü ve cesedinin Karatay ilçesindeki bir evin bahçesine gömüldüğünü açıkladı. Bahçede yapılan kazıda Eskidemirci’nin cesedi bulundu ve cenaze, otopsi için Konya Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından cenaze bugün toprağa verilecek.

Şüphelilerden G.S., Eskidemirci’yi para karşılığı cinsel ilişkiye girme teklifinde bulunduğu, ancak ücret konusunda anlaşmazlık yaşadıkları ve çıkan kavgada Eskidemirci'yi bıçaklayarak öldürdüğünü belirtti. Diğer şüpheliler ise cinayetle ilgili herhangi bir bağlantıları olmadığını iddia etti. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Valilikten Açıklama

Konya Valiliği tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“18 Mayıs 2024 tarihinde Konya Gödene Polis Merkezi’ne başvuran R.K., 35 yaşındaki kızı Çiğdem Eskidemirci'nin 17 Mayıs 2024 tarihinde evden ayrıldığını ve bir daha geri dönmediğini bildirmiştir. Uzun süre kayıp olan şahıs hakkında yapılan çalışmalar sonucunda dosya Cinayet Büro Amirliği'ne devredilmiştir. Çiğdem Eskidemirci’nin 11 ayrı suç kaydının olduğu ve uyuşturucu kullandığı tespit edilmiştir. Yapılan teknik ve istihbari çalışmalar sonucunda şüphelilerin kimlikleri belirlenmiş ve 10 Eylül 2024 tarihinde Karapınar, Sarayönü ve Konya merkezde yapılan operasyonla G.S., B.H., A.J. ve J.T. gözaltına alınmıştır. Yapılan sorgulamada G.S., kayıp Çiğdem Eskidemirci’yi öldürdüğünü itiraf etmiştir. Diğer şüpheliler ise cinayetle ilgili herhangi bir iştirakleri olmadığını belirtmişlerdir. Şüphelilerin gösterdiği yerde yapılan kazıda, maktule ait ceset bulunmuştur. Şahısların işlemleri mevcutlu olarak devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadeleri kullanıldı.