CHP, BOTAŞ'ın Kamu İhale Kanunu'ndan Çıkarılması Düzenlemesini AYM'ye Taşıdı CHP, BOTAŞ'ın Kamu İhale Kanunu'ndan Çıkarılması Düzenlemesini AYM'ye Taşıdı

Ailenin çocukları 20 yaşındaki Aleyna ve 18 yaşındaki Yasin Alp, üniversite sınavlarında büyük bir başarı göstererek, Aleyna İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'ni, Yasin Alp ise Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandı.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde Osmaniye'de 1010 kişi yaşamını yitirdi. 173 bina deprem anında, 527 bina ise kontrollü olarak yıkıldı. 8 bin 809 bina ağır hasar gördü. Demirkol ailesinin Esenevler Mahallesi'ndeki evi de ağır hasar aldı ve sonunda yıkıldı. Deprem sonrası aile, çadırda ve akrabalarının yanında bir süre kaldıktan sonra Fakıuşağı Mahallesi'nde kurulan konteyner kentte yaşamaya başladı.

Aleyna Demirkol, üniversite sınavında 430,51 puan alarak İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'ni kazandı. Kardeşi Yasin Alp ise 465,22 puanla Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandı. Aile, çocuklarının büyük bir başarı gösterdiğini belirterek gurur duyduklarını ifade etti.

Aleyna Demirkol, yaşadıkları zorlu süreci şöyle özetledi: "6 Şubat'tan sonra oldukça zor günler geçirdik. Hem psikolojik olarak hem de fiziksel olarak zor bir dönemdi. Konteynerde sınırlı bir yaşam alanımız vardı ve ders çalışmak zordu. Ancak Kızılay'ın konteyner kent içindeki kütüphanesinde çalışarak emeklerimizin karşılığını aldık. Diş hekimliği okumak benim büyük hayalimdi ve bu hayalime kavuştuğum için mutluyum."

Yasin Alp Demirkol ise sınav sürecindeki zorlukları şöyle anlattı: "Konteyner kentte yaşam şartları çok zorluydu. 21 metrekarelik bir alanda beş kişilik ailenin yaşaması, ders çalışmak açısından oldukça sıkıntılıydı. Ailemin dışarı çıkmasını bekleyerek ders çalışıyorduk. Daha sonra Kızılay'ın kütüphanesine gidip, orada ders çalışma imkanı bulduk. Bu süreçte aldığımız desteklerle istediğimiz sonucu elde ettik"  ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: DHA