Tatar, devlet yetkililerine, kurumlarına ve şahıslara yönelik sosyal medya ve medya aracılığıyla hakaret ve iftira edilmesinin kesinlikle kabul edilemeyeceğini vurguladı.
Cumhurbaşkanı Tatar, “Basın ve sosyal medyada devlet yetkililerini ve vatandaşları karalayan, hakaret eden ve asılsız iddialarda bulunan yayınlarla ilgili olarak etkili yasal düzenlemeler yapılması gerekmektedir” dedi. İfade özgürlüğüne her zaman destek verdiğini belirten Tatar, bu özgürlüğün devlete, yetkililere ve kurumlara hakaret etme anlamına gelmediğini ifade etti.
Tatar, “Devleti yönetenlere yönelik eleştiriler demokrasinin bir parçasıdır. Ancak eleştiri ile hakaret arasındaki fark göz ardı edilmemelidir. Devletin onurunu zedeleyici yayınlar artış göstermektedir. Gazete, televizyon ve gazetecilerin sağduyulu olmaları ve devlet yetkililerine hakaret etmeyen, asılsız iddialarda bulunmayan içerikler üretmeleri gerekmektedir” şeklinde konuştu.
Cumhurbaşkanı Tatar, bazı Avrupa ülkelerinde uygulanan düzenlemelere benzer şekilde, ülkesinde de devlet ve kişilik haklarını hedef alan hakaret içeren söylemlerle ilgili caydırıcı yasaların hızla hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, bir ana muhalefet gazetesinde yayınlanan köşe yazısındaki devletin itibarını zedeleyici ifadelerin kabul edilemez olduğunu belirten Tatar, “Devleti sahte olarak nitelendiren ifadeler veya buna göz yummak, bir siyasi partinin kendisiyle çelişmesi anlamına gelir” dedi.