GÜNDEM

Kızının Erkek Arkadaşını Öldüren Baba 37 Gündür Aranıyor

Kayseri'de, 15 yaşındaki kız arkadaşı T.A.'nın babası Şükrü A. tarafından tabancayla vurulan kuaför Osman Can Gündüz (16), 17 gün süren hastane mücadelesinin ardından yaşamını yitirdi. Şükrü A., cinayet şüphelisi olarak 37 gündür aranıyor.

Abone Ol

Osman Can Gündüz'ün babası Ferdi Gündüz, şüphelinin yakalanmasını ve adalete teslim edilmesini beklediklerini belirtti.

OLAYIN GELİŞİMİ VE ŞÜPHELİNİN KAÇIŞI

Olay, 1 Temmuz akşamı Talas ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre, Osman Can Gündüz, arkadaşlarıyla otomobille gezerken kaldırımda yürüyen kız arkadaşı T.A.'yı fark etti ve yanına gitti. T.A.'nın babası Şükrü A., durumu görüp Gündüz'ün peşine düştü. Gündüz, arkadaşlarının kullandığı 18 GK 971 plakalı araçla kaçmaya çalıştı ancak Şükrü A., kızıyla birlikte aracını Gündüz'ün aracının önüne kırarak çarptı ve durmasını sağladı. Şükrü A., aracından inip Gündüz'ün bulunduğu araca yöneldi ve tabancasıyla Gündüz'ü vurdu. Ardından, kızı T.A. ile olay yerinden uzaklaştı. Şükrü A., kısa süre sonra kızını Doğu Terminali'ne bıraktı ve aracını bırakarak kaçtı.

OSMAN CAN GÜNDÜZ'ÜN HASTANE SÜRECİ VE ÖLÜMÜ

İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Gündüz, 17 gün süren yaşam mücadelesinin ardından hayatını kaybetti. Cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından Talas ilçesi Başakpınar Mezarlığı'nda toprağa verildi. Polis, cinayet şüphelisi Şükrü A.'yı bulmak için çalışmalarını sürdürüyor.

T.A.'NIN İFADESİ VE OLAYIN DETAYLARI

Şükrü A.'nın olay sonrası gözaltına alınan kızı T.A., ifadesinde Osman Can Gündüz ile yaklaşık 4 aydır sevgili olduklarını ve bu durumu babasının öğrendiğini söyledi. T.A., babasının tabancadan haberdar olmadığını belirterek, olayın Osman Can'ın babasına hakaret etmesi nedeniyle geliştiğini ifade etti. T.A., babasının olay sonrası kendisini Doğu Terminali'ne bıraktığını ve sonrasında nereye gittiğini bilmediğini söyledi.

FERDİ GÜNDÜZ'ÜN AÇIKLAMALARI VE ŞÜKRÜ A.'NIN YAKALANMA SÜRECİ

Osman Can Gündüz'ün babası Ferdi Gündüz, olayın ardından kayınbiraderinin sosyal medya üzerinden tehditler aldığını ve Şükrü A.'nın kendisine kimlik bilgilerini gönderdiğini açıkladı. Gündüz, oğlunun arkadaşlarıyla kuaförün önünde olduğu sırada Şükrü A. ve kızının araçla gelip, aracın kapısından Gündüz'ün boğazına kurşun sıktığını belirtti. Şükrü A. ve kızının yakalanmasını isteyen Gündüz, yetkililerden olayın hızla çözülmesini ve şüphelilerin adalete teslim edilmesini talep etti.