GÜNDEM

Kızını Arkadaşının Doğum Gününe Gitmek İstediği İçin Öldürdü; Cesedini Çekyata Sakladı

Balıkesir Gönen`de, kızı Eylem Sevilen’i (18) boğan Murat Sevilen’in (44), cesedi çekyatın içine koyduğu ortaya çıktı.

Abone Ol

Polis tarafından yakalanan Murat Sevilen, ifadesinde kızı ile arkadaşının doğum gününe gitmesi konusunda tartıştıklarını belirtti. "Erkek arkadaşıyla gideceğini düşündüm ve izin vermedim. Tartışma sonrası kendisini öldürdüm. Telefonunu incelediğimde arkadaşlarıyla yazıştığını gördüm. Bu yüzden evden ayrıldım ve taksiye bindim. Ancak polis tarafından yakalandım," dedi.

Olay, dün saat 20.00 civarında Gönen ilçesi Karşıyaka Mahallesi, 40016 Sokak'ta gerçekleşti. Psikolojik sorunları olduğu iddia edilen Murat Sevilen, kızı Eylem Sevilen’in arkadaşının doğum gününe gitmek istemesi üzerine tartıştı. Sinirlenen Murat Sevilen, kızını boğduktan sonra evden ayrıldı. Cinayet, Murat Sevilen’in eşinin işten dönüp eve gelmesiyle ortaya çıktı. Hafize Sevilen, çekyatın içinde kızının cansız bedenini buldu ve 112 Acil Çağrı Merkezi’ne haber verdi. Sağlık ekipleri, Eylem Sevilen’in öldüğünü tespit etti. Eylem Sevilen’in cesedi, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Bursa Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Olayın ardından evde yapılan incelemede, Murat Sevilen polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Gönen İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Sevilen, ifadesinde, kızının erkek arkadaşıyla doğum gününe gitmek istediğini düşündüğünü, bu yüzden izin vermediğini ve tartışmanın ardından cinayet işlediğini söyledi. Telefonunda kızının arkadaşlarıyla yazışmalarını görünce, onları bulmak amacıyla evden ayrıldığını belirtti.

Psikolojik sorunları olduğu öne sürülen Murat Sevilen, adliyeye sevk edildi ve çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Eylem Sevilen’in Gönen’de toprağa verileceği bildirildi.