Canik Bilim ve Sanat Merkezi Görsel Sanatlar öğretmeni Yeliz Gürsoy, bu projedeki amacın, sanat ve bilimi, imkanları sınırlı olan okullara taşımak olduğunu belirterek, “Ulaşamayacak yerdeki okullara bilimi ve sanatı götürmek istiyoruz,” dedi.
Canik Bilim ve Sanat Merkezi öğretmenleri, kırsal alanlardaki okullarda gerçekleştirdikleri etkinlikler kapsamında Dereler İlkokulu’nda da farklı uygulamalar yaparak öğrencilere unutulmaz bir deneyim sundular. Etkinliklerde öğrenciler, boyama çalışmalarından sanal gerçeklik gözlüklerine kadar pek çok farklı etkinlikte yer alırken, eğlenceli ve öğretici bir ortamda vakit geçirdiler. Yeliz Gürsoy, bu projeyle ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Okulumuzda düzenlediğimiz bilimsel ve sanatsal etkinlikleri, dezavantajlı bölgelerdeki okullara taşıyarak, o çocuklarla birlikte bu aktiviteleri yapma fırsatını yakaladık. Buradaki çocuklar ilk kez golf oynamanın heyecanını yaşadılar. Bu yöndeki çalışmalarımız devam ediyor.”
‘DEZAVANTAJLI BÖLGELERDEKİ ÇOCUKLARLA FARKLI ETKİNLİKLER YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ’
Gürsoy, projenin 4 yıldır düzenli olarak devam ettiğini belirtti ve proje hakkındaki hedeflerini şu şekilde açıkladı: “Bu projedeki amacımız, bilim ve sanatı, ulaşması zor olan köy okullarına taşımaktır. 4 yıldır bu projeyi yürütüyorum. İlk olarak Elazığ'da başladım. Başlangıçta yalnızdım, dezavantajlı bölgelerdeki okullara gidip çocuklarla birlikte duvarlara resimler yapıyorduk. Zamanla, Milli Eğitim Müdürümüz ile iletişime geçerek projeyi geliştirdik ve kendi okulumda çalışan diğer branş öğretmenlerim de bana katıldı. Her branşın öğretmeni kendi alanında etkinlikler yaparak farklı okullara gitmeye başladık. Daha sonra Samsun’a tayin oldum ve projeye burada da devam ettim. Canik Milli Eğitim Müdürü Zahit Köseoğlu'nun ve Kaymakam beyin büyük desteğiyle Samsun’da da bu etkinliklere devam ediyoruz.”
Yeliz Gürsoy, daha önce Elazığ’da 30 okulda bu projeyi gerçekleştirdiklerini ve Samsun’da şu ana kadar 10 okulda etkinlikler düzenlediklerini belirtti. Gürsoy, projeye katılan öğretmenlerin büyük bir özveriyle çalıştığını ve dezavantajlı bölgelerdeki çocuklarla farklı etkinlikler yapmaya devam edeceklerini söyledi. Bu etkinliklerin, köy okullarındaki çocuklar için büyük bir fırsat sunduğuna ve onların sanata ve bilime olan ilgilerini artırdığına dikkat çekti.
Gürsoy ve ekibi, önümüzdeki dönemde de kırsal bölgelerdeki okullarda sanatsal ve bilimsel çalışmaları sürdürecek, daha fazla çocuğa ulaşmayı hedefliyor. Bu proje, eğitimde fırsat eşitliği sağlamanın yanı sıra, öğrencilerin hayal güçlerini geliştirerek, onları farklı alanlarda cesaretlendiriyor.