Savcı, 1'i tutuklu, 4 sanığın 'Olası kastla ölüme sebebiyet verme' suçundan yargılanmasını talep etti. Ayrıca 3 sanığın da tutuklanmasını istedi.

Işçi Sendikalarının Bakanlık Önündeki Basın Açıklaması Işçi Sendikalarının Bakanlık Önündeki Basın Açıklaması

Olay, 5 Eylül 2023 tarihinde İğneada'daki Longoz Ormanları'nda bulunan 'Sisli Vadi' adlı turistik bungalov evlerde meydana geldi. Şiddetli yağışlar nedeniyle dere taştı ve bungalov evlerin bulunduğu alanda sel oluştu. Sel sularına kapılan doktor Selman Bağışlar, eşi Mihriban Bağışlar, Suna Duman, emekli öğretmen Raile Şimşek, eşi Ahmet Baki Şimşek ve tesis müdürü Ümit Solmaz yaşamını yitirdi.

Soruşturma kapsamında, 'Sisli Vadi' adlı turistik bölgenin, sel riskine karşı yeterli önlemler alınmadan kurulduğu tespit edildi. Savcı, 1'i tutuklu 4 sanığın 'Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümü ve yaralanmaya sebep olma' suçundan yargılandığını ancak, bu suçun yetersiz kaldığını düşündüğünü belirtti. Savcı, sanıkların 'Olası kastla ölüme sebebiyet verme' suçundan da ayrı ayrı 6 kez cezalandırılması gerektiğini talep etti.

Savcının talebi doğrultusunda, tutuklu olan 1 sanık ile tutuksuz 3 sanığın da tutuklanması istendi. Mahkeme, savcının talebini değerlendirerek kararını verecek.

Bu trajik olay, sel felaketlerinde can kayıplarının önlenmesi için gerekli önlemlerin alınması gerektiğinin önemini bir kez daha gözler önüne sermiştir. Yetkililer, benzer felaketlerin yaşanmaması adına gerekli düzenlemeleri yapmalı ve risklere karşı önleyici tedbirleri almalıdır.

Kaynak: DHA