GÜNDEM

Kilis'te Mercidabık Zaferi ve Fırat Kalkanı Harekatı'nın Yıl Dönümleri Kutlandı

Kilis'te, Mercidabık Zaferi'nin 508'inci ve Fırat Kalkanı Harekatı'nın 8'inci yıl dönümleri dolayısıyla düzenlenen tören, büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

Abone Ol

Merkeze bağlı Yavuzlu köyünde gerçekleştirilen etkinlikte Kilis Valisi Tahir Şahin, Belediye Başkan Vekili Kadir Yıldız, Garnizon Komutanı Albay Coşkun Karaca, askeri yetkililer ve vatandaşlar hazır bulundu. Törenin başlangıcında, köy meydanındaki Yavuz Sultan Selim Anıtı'na çelenk konuldu. Şehitler için saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu ve saygı atışı yapıldı.

Vali Tahir Şahin, törendeki konuşmasında, Mercidabık Zaferi'nin 508 yıl önceki önemini vurgulayarak, Osmanlı İmparatorluğu'nun 9'uncu padişahı Yavuz Sultan Selim Han’ın bu zaferle tarihe altın harflerle yazıldığını belirtti. Osmanlı Devleti'nin doğu ve güney sınırlarını koruma amacıyla gerçekleştirdiği Mercidabık Seferi'nin, devletin askeri, siyasi ve ekonomik hayatında önemli değişimlere yol açtığını ifade etti. Şahin, “Bu zafer, Orta Doğu'daki çeşitli ulus ve inanç gruplarının barış ve huzur içinde yaşamasını sağladı. Ayrıca, bu zafer, Akdeniz'in Türk gölü haline gelmesinin başlangıcını oluşturdu” dedi.

Konuşmasında, Mercidabık Zaferi'nin ardından tarihsel sürecin tekrarlandığını ve ülkemizin güney sınırlarında yaşanan güvenlik tehditlerine karşı Fırat Kalkanı Harekatı ile başarılı bir mücadele verildiğini belirtti. Şahin, “8 yıl önce başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı ile Kilis ve ülkemizin güvenliği için, 508 yıl önceki kararlılıkla hareket edildi” ifadelerini kullandı.

Tören, şiir dinletileri, halk oyunları gösterileri, ok atışı ve duaların okunmasıyla sona erdi.