Mahkeme, sanığın akıl sağlığına dair bir rapor alınmadığını gerekçe göstererek cezayı iptal etti ve dosyayı tekrar yerel mahkemeye gönderdi.

10 Kızıl Geyik Doğaya Salındı 10 Kızıl Geyik Doğaya Salındı

Olay, geçen yıl 13 Kasım’da Kayseri’nin Melikgazi ilçesi Gesi Güney Mahallesi’nde meydana geldi. Seyit Ahmet Soykuk, eve döndüğünde eşi Hasibe Soykuk’u kanlar içinde buldu. İhbar üzerine gelen jandarma ve sağlık ekipleri, Hasibe Soykuk’un başına sert bir cisimle vurularak öldürüldüğünü belirledi. Jandarma ekipleri, cinayet şüphesiyle önce kadının eşi Seyit Ahmet Soykuk'u, ardından da komşuları İsmail Kocatürk’ü gözaltına aldı. Soykuk ifadesinin ardından serbest bırakılırken, Kocatürk cinayeti kadının oğlu B.B.S.’nin işlediğini öne sürdü. Ancak, B.B.S.’nin olay günü başka yerde olduğu tespit edilince serbest bırakıldı.

İsmail Kocatürk, cinayeti işlemediğini iddia etmesine rağmen, güvenlik kamerası görüntüleri ve yapılan keşifler sonucunda şüpheli olarak gözaltına alındı. Kocatürk, cezaevinde Hasibe Soykuk’u öldürdüğünü itiraf etti. İlk ifadesinde, olayın bir ücret anlaşmazlığından kaynaklandığını ve pişman olduğunu belirtti.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı, Kocatürk hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açtı. Kayseri 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi, 13 Mart’ta verdiği kararda sanığı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ancak, sanığın cezaevindeki davranışları ve geçmiş sabıkaları nedeniyle ‘iyi hal’ indirimi uygulanmadı. Ayrıca, ‘silahla yağma’ suçundan 10 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Sanık avukatı, mahkemenin kararına itiraz ederek dosyayı Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi’ne taşıdı. Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi 1’inci Ceza Dairesi, sanığın akıl sağlığı ile ilgili herhangi bir rapor talep edilmediğini belirterek, verilen cezayı bozdu. Daire, sanığın cezai ehliyetinin olup olmadığının tespit edilmesi için dosyanın yeniden yerel mahkemeye gönderilmesine karar verdi.

Kaynak: DHA