GÜNDEM

Kendilerini MİT Personeli Olarak Tanıtıp 11 Bin 750 Dolar Dolandırdılar

Eskişehir'de meydana gelen bu dolandırıcılık olayında, iki şüpheli kişi kendilerini Millî İstihbarat Teşkilatı (MİT) personeli olarak tanıtarak bir çifti korkutup dolandırmışlardır.

Abone Ol

Olay şu şekilde gelişmiştir: Eskişehir'de oturan evli bir çift, telefonla arandılar. Arayan iki şüpheli kişi, kendilerini MİT personeli olarak tanıttılar ve çiftin FETÖ (Fetullahçı Terör Örgütü) soruşturması kapsamında yer aldığını söylediler. Çift, bu tehdit karşısında korkarak önce altınlarını bozdurdular ve daha sonra 11 bin 750 dolarlarını Eskişehir'in Mahmudiye ilçesindeki Hamidiye Mahallesi'nde şüphelilere teslim ettiler.

Bir süre sonra dolandırıldıklarını fark eden çift, derhal polise ihbarda bulundu. Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, yaptıkları araştırmalar sonucunda şüphelilerin Kenan Ç. (40) ve 7 farklı suçtan kaydı bulunan Cem K. (21) adlı kişiler olduğunu ve Kocaeli'ye kaçtıklarını tespit etti.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile ortaklaşa düzenlenen operasyonda, iki şüpheli saklandıkları evde yakalanarak gözaltına alındılar. İşlemlerinin ardından Eskişehir'e sevk edildiler. 

Bu olayda iki şüpheli kişi, kendilerini MİT personeli olarak tanıtarak mağdur çifti korkutmuş ve paraları dolandırmışlardır. Mağdur çift, altınlarını bozdurarak 11 bin 750 doları şüphelilere teslim etmiştir. Güvenlik güçlerinin başarılı operasyonu sonucunda iki şüpheli kişi yakalanarak adliyeye sevk edilmiştir.