Kemer Cumhuriyet Meydanı'ndaki etkinlik, Kemer Kaymakamlığı tarafından organize edildi. Törene Kaymakam Ahmet Solmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Gamze Almalı, Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer Jandarma Komutanı Binbaşı Ömer Seyhan, Emniyet Müdür Vekili Özer Kırar, Sahil Güvenlik Komutanı Üsteğmen Soner Tuna ve Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Derya Baytekin’in yanı sıra belediye meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, gaziler, şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Tören, Kaymakam Solmaz ve Başkan Topaloğlu’nun Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından, Jandarma Teğmen Eyüp Sabri Öztoprak günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı. Öztoprak, 30 Ağustos Zaferi'nin, Türk milletinin milli birlik ve beraberlik içinde kazandığı büyük bir zafer olduğunu vurgulayarak, "30 Ağustos, hürriyet ve bağımsızlık için yanmış bir milletin azmi ve inancının zaferidir" dedi. Tören, Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Can Esmeoğlu’nun şiir dinletisiyle sona erdi.

Törenin ardından, Kaymakam Solmaz, Başsavcı Almalı ve Belediye Başkanı Topaloğlu, Uygulama Oteli’nde düzenlenen tebrik kabul programına katıldı. Kaymakam Solmaz, Zafer Bayramı'nın ülke için büyük önem taşıdığını belirterek, "30 Ağustos Zafer Bayramı, Kurtuluş Savaşı'nın son halkasıdır ve bu zafer, büyük bir mücadele sonucunda elde edilmiştir. Bayramlarımız bir arada ve ortak bir ruhla kutlandığında daha anlamlı hale gelir. Hepinizin bayramını kutluyorum" dedi.

CHP, BOTAŞ'ın Kamu İhale Kanunu'ndan Çıkarılması Düzenlemesini AYM'ye Taşıdı CHP, BOTAŞ'ın Kamu İhale Kanunu'ndan Çıkarılması Düzenlemesini AYM'ye Taşıdı

Programda, Kemer Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi öğrencileri, protokol üyelerine antik dönemlerden günümüze kadar uzanan Kemer lezzetlerinden çeşitli ikramlarda bulundu.

Kutlamalar, Kemer Belediyesi önünden başlayacak fener alayı ve Kemer Belediyesi Gençlik Orkestrası'nın performansının ardından Necati ve Saykolar grubunun konseriyle devam edecek.

Kaynak: DHA