Toplantı, Kemer Belediyesi Şehit Ömer Halisdemir Meclis Salonu'nda yapıldı.

Başkan Topaloğlu, toplantı öncesinde meclisi Kemer’in güncel konuları hakkında bilgilendirdi. Topaloğlu, Kındılçeşme Günübirlik Kamp Alanı’nın halk kullanımına açılmasını isteyen konuşmasında, "Kındılçeşme yıllardır atıl durumda. Alanın durumu içler acısı; otlar kurumuş, ağaçlar devrilmiş ve tehlike arz eden bir hale gelmiş. Burası geçmişte Kemer’in akciğerlerinden biriydi. Milli Parklar’ın burayı bir şirkete vermesi mahkeme tarafından iptal edildi. Şimdi bu bölgeyi yeniden değerlendirmek için tüm paydaşlarla toplantı yapacağız. 14 Eylül’de tüm partiler ve STK temsilcileriyle buluşarak Kındılçeşme'ye doğru yürüyeceğiz ve buraya sahip çıkacağız” dedi.

Eğitimde Çıta Yükseliyor

Kemer Belediyesi Ahmet Erkal Destek Eğitim Kursu Müdürü Suat Göv, kurs kapsamında ücretsiz üniversite hazırlık eğitimi alan öğrencilerin başarıları hakkında meclisi bilgilendirdi. Göv, "Bu yıl, ilk 10 binde 5, ilk 20 binde 11, ilk 50 binde 32, ilk 75 binde 41 ve ilk 150 binde 82 öğrencimiz büyük başarılar elde etti. Ayrıca, 650 öğrenciye ücretsiz tercih danışmanlığı hizmeti verdik. Öğrencilerimizden 2’si tıp, 4’ü diş hekimliği, 1’i eczacılık ve 5’i hukuk fakültelerine yerleşti. Destek veren tüm kişi ve kurumlara teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Kemer Tanıtım Filmi Çekimleri Başladı

Kemer’in tanıtımı için başlatılan çalışmalar hakkında bilgi veren Kemer Belediyesi Meclis Üyesi Cansın Efir, "Visit Kemer projesi kapsamında çekimlere başladık. Kemer’in eğlence ve turistlerin ilgisini çekebilecek etkinliklerini kapsayan videolar hazırlıyoruz. Projenin büyük bir kısmını belediye olarak karşıladık, geri kalanını ise Kemer’deki STK temsilcileri üstlendi. Herkesin katkısı bu projenin önemini artırdı” dedi.

Zafer Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Kargo Minibüsü Hırsızlığı Olayı Kargo Minibüsü Hırsızlığı Olayı

Başkan Topaloğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı coşkulu bir şekilde kutladıklarını belirterek, "Fener alayı düzenledik ve Çınarlı Kavşak’tan Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdük. Gençlik Bando ve Orkestrası eşliğinde bayramı büyük bir coşkuyla kutladık” ifadelerini kullandı. Ayrıca, bu yıl 100 çocuğu ücretsiz sünnet ettiklerini belirterek, sünnet olan çocukların ailelerine hayırlı olsun dileklerini iletti.

Çamyuva Atık Su Arıtma Tesisi ve Servis İhalesi Üzerine Açıklamalar

Başkan Topaloğlu, Çamyuva Atık Su Arıtma Tesisi ile ilgili gelen eleştirilere yanıt vererek, "Kötü kokuyla ilgili yapılan basın açıklaması hakkında haberimiz yoktu. Yer tartışmaları ile ilgili, Kemer Belediyesi'nin tapuları hakkında yanlış bilgiler verildi. Ayrıca, servis ihalesiyle ilgili yapılan şeffaflık uygulamaları hakkında da açıklamada bulundum; ihale sürecinin tamamen yasal çerçevede yapıldığını belirttim” dedi.

Meclis Kararları

Toplantıda, Kemer Göynük Mahallesi 172 ada 1 parseldeki pazar yerindeki iş yerinin 5 yıllığına kiralanması oy birliği ile kabul edildi. Ayrıca, Kemer Arslanbucak Mahallesi'nde bulunan konutun tahsis amacı dışında kullanılması nedeniyle tahsisinin iptali oy çokluğu ile kararlaştırıldı. Kemer Arslanbucak Mahallesi Cumhuriyet Bulvarı'ndaki lojman binası ve Kuzdere Mahallesi’ndeki lojmanın tahsis sürelerinin uzatılması oy birliği ile onaylandı. Ayrıca, 2024-2025 eğitim yılında Kemer Belediyesi araçlarıyla öğrenci servisi yapılması oy birliği ile kabul edildi. Giresun Görele Belediyesi'nin kardeş belediye olarak kabul edilmesi de oy birliğiyle kabul edildi.

Toplantı, gündem maddelerinin görüşülmesiyle tamamlandı.

Kaynak: DHA