"Kedilerin annesi" olarak tanınan Varlıakman, sabah ve akşam olmak üzere her gün toplam dört saatini kedilere ayırıyor. Kedi yuvaları kurduğu okul bahçesinde ve çevresindeki kedilere düzenli olarak evde hazırladığı mamalarla bakıyor.

Varlıakman, kedilere olan ilgisinin, üç yıl önce okulda gördüğü ve sahiplendiği "Duru" isimli kediyle başladığını belirtiyor. Eşi vefat ettikten sonra Kahramanmaraş'a yerleşen öğretmen arkadaşına verdiği Duru'nun strese girmesi üzerine tekrar alarak bakımını üstlendi. Bu deneyim, kedilere olan bağını güçlendirdi ve okulun bahçesindeki kedilere yardım etmeye başladı. Zamanla kedilerin sayısı arttı ve Varlıakman, hastalığı olan kedilerin bakımını üstlenerek bu işe gönüllü olarak devam etti.

Kargo Minibüsü Hırsızlığı Olayı Kargo Minibüsü Hırsızlığı Olayı

Varlıakman, Ayşegül Uludağ ve Zeliha Çakıcı isimli iki arkadaşının da kendisine destek olduğunu ve birlikte kedilere bakım yaptıklarını ifade ediyor. Bahçede besledikleri kedilerin yanı sıra, evde özel bakıma ihtiyaç duyan kedilere de bakıyorlar. Her gün sabah ve akşam olmak üzere toplam dört saat boyunca yuvaların temizliğini yapıyor ve kedilere mama veriyorlar. Ayrıca, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin "mini patiler" olarak adlandırdığı klinikte, kedileri 6 aylık olduklarında kısırlaştırıyorlar. Son olarak, Varlıakman, tatillerini dönüşümlü olarak yaptıklarını ve tüm masrafları kendi imkanlarıyla karşıladıklarını, destek beklediklerini belirtiyor.

Kaynak: DHA