Mardin Midyat`ta meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan motosiklet sürücüsü Sinan Uçak (36), tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 

Scholz'un Ukrayna Barışı İçin Putin ile Görüşme Teklifi Scholz'un Ukrayna Barışı İçin Putin ile Görüşme Teklifi

Kaza, 9 Ekim tarihinde Beyazsu Mesire Alanı mevkiinde gerçekleşti. Sinan Uçak yönetimindeki motosiklet ile sürücüsünün kimliği belirlenemeyen minibüs çarpışmıştı. Kazada Uçak ağır şekilde yaralanmış, ihbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edilmişti. 

Uçak, ilk müdahalenin ardından Midyat Devlet Hastanesi'ne kaldırılmış, buradan da daha ileri tedavi için Elazığ Fethi Sekin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilmişti. Ancak genç motosiklet sürücüsü, 8 gün sonra yaşamını yitirdi. 

Minibüs sürücüsü ise kaza sonrası gözaltına alınmış, ancak adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.  Kazanın tam nedeni ve sorumluluğu ile ilgili polis tarafından detaylı bir soruşturma yürütülüyor.

Trafik kazalarının önlenmesi için alınması gereken tedbirler konusunda uzmanlar, sürücülerin kurallara uyması, araçların iyi bakımının yapılması, yol ve alt yapı eksikliklerinin giderilmesi gerektiğini belirtiyor. Ayrıca araç sürücülerinin ve yayaların bilinçlendirilmesi de büyük önem taşıyor.

Genç yaşta hayatını kaybeden Sinan Uçak'ın ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz. Trafik kazalarının azaltılması için tüm vatandaşların daha dikkatli ve kurallara uygun davranması büyük önem taşıyor.

Kaynak: DHA