GÜNDEM

Kazada Suçu Birbirlerine Atan Alkollü Sürücüler Hakkında Dava Açıldı

Bu talihsiz kazada, alkollü iki sürücünün, Fatih Aykış, Mehtap Ayancık ve kızı Irmak Ayancık'ın ölümüne neden olduğu görülmektedir.

Abone Ol

Kaza, Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde geçen yıl 4 Eylül'de meydana gelmiş.

Kazaya karışan araçlardan biri, 34 BHA 072 plakalı otomobil olup, içinde 2,90 promil alkollü Hakan Canbolat (34) ve 2,19 promil alkollü Emre İrez (23) bulunuyordu. Diğer araç ise 06 HE 2939 plakalı otomobil olup, içinde pikniğe giden Fatih Aykış, eşi Hatice Bayrı Aykış (31), Mehtap Ayancık ve kızı Irmak Ayancık (11) bulunuyordu.

Kaza, otomobilin şerit ihlali yaparak, 06 HE 2939 plakalı otomobile çarpması sonucu meydana gelmiş. Kazada, Fatih Aykış, Mehtap Ayancık ve kızı Irmak Ayancık hayatını kaybetmiş, Hatice Bayrı Aykış ve Alparslan Ayancık ise yaralanmışlardır.

Kaza sonrasında, 2,90 promil alkollü Hakan Canbolat 1 ay, 2,19 promil alkollü Emre İrez 3 ay tutuklu kalmışlar, ancak daha sonra tahliye edilmişlerdir. Elbette, alkol alkolle gitmiyor ve kazaların en önemli nedenlerinden biri budur.

İlginç olan, kazada suçu birbirlerine atayan iki alkollü sürücü hakkında dava açılmış olması. İddianamede, sürücünün tespit edilmesi ve cezalandırılması talep edilmiş. Yani, kaza anında araçları kullanan kişilerin mahkeme tarafından tespit edilip, sorumlu tutulanlar cezalandırılacak.

Sonuç olarak, bu kazada, alkollü ve dikkatsiz sürüşün üzücü bir sonucu görülmektedir. Üç kişinin hayatını kaybetmesi, iki ailenin acı içinde kalması, gerçekten çok üzücü bir olaydır. Ancak, suçlu sürücülerin yargı önüne çıkarılması ve cezalandırılması, trafik güvenliği açısından önemli bir adımdır. Umut ederiz ki, bu tür kazaların önüne geçilmesi için daha sıkı denetimler ve caydırıcı önlemler alınacaktır.