Bolu’da Ormanda 1000 Ağacın Kaçak Kesildiği İddiasıyla Soruşturma Bolu’da Ormanda 1000 Ağacın Kaçak Kesildiği İddiasıyla Soruşturma

Yeniden yargılamanın yapıldığı duruşma sırasında ölen kadının eşi Seyit Ahmet Soykuk, sanığa sert bir tepki gösterdi ve "Bunun gibilerini asın, idam edin" şeklinde bağırdı.

Olay, geçen yıl 13 Kasım'da Melikgazi ilçesinde meydana geldi. Seyit Ahmet Soykuk, evine döndüğünde eşi Hasibe Soykuk'u kanlar içinde buldu. Jandarma ve sağlık ekiplerinin müdahalesiyle cinayet belirlendi ve şüpheli olarak İsmail Kocatürk gözaltına alındı. Kocatürk, cinayeti ilk ifadesinde kadının oğlunun işlediğini öne sürse de, daha sonra cezaevinde cinayeti itiraf etti. Kocatürk, cinayet sırasında Hasibe Soykuk ile bir tartışma yaşadığını ve bu sırada keserle vurduğunu belirtti.

Mahkeme, Kocatürk'ü ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ancak sanığın akıl sağlığıyla ilgili rapor talep edilmediği için Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi cezayı bozdu ve akıl sağlığının tespit edilmesini istedi. Yeniden yargılama sürecinde Seyit Ahmet Soykuk, sanığa tepki göstererek "10 aydır gözüme uyku girmiyor. Bunun gibilerini asın, idam edin" şeklinde bağırdı. Mahkeme başkanı, Soykuk'u salondan çıkartarak, sanığın akıl sağlığı raporunun beklenmesine karar verdi ve duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Kaynak: DHA