GÜNDEM

Kayseri'de 'Kardeş Cinayetinden' Dava Açıldı: Yusuf Turhan'ın Kız Kardeşi Öldürüldü mü?

Kayseri'de, ağabeyi Mehmet Turhan ve onun boşandıktan sonra birlikte yaşadığı Firdevs Öztürk'ü öldürüp cesetlerini tandıra gömdüğü gerekçesiyle 1'i ağırlaştırılmış 2 kez müebbet hapis cezası alan Yusuf Turhan (55) hakkında bu kez kız kardeşi Havva Turhan'ı (19) öldürdüğü iddiasıyla dava açıldı.

Abone Ol

Kocasinan ilçesi Emmiler Mahallesi'nde 19 Mayıs 2021 tarihinde kaybolan Mehmet Turhan ve Firdevs Öztürk'ün kaybolmasının ardından başlatılan polis soruşturmasında, Yusuf Turhan'ın çelişkili ifadeleri üzerine evinin yanında yaptırdığı yeni tandırda cesetlerin bulunduğu ortaya çıkmıştı. Yusuf Turhan, 2021 Kasım ayında yapılan yargılama sonucunda, Mehmet Turhan'ı kasten öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet, yengesi Firdevs Öztürk'ü öldürmekten ise müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Bedirhan Turhan ise 2 kez müebbet hapis cezası almış, Nejla Turhan ise beraat etmişti.

Yeni gelişme, Yusuf Turhan hakkında Havva Turhan'ı da öldürdüğü iddiasıyla açılan dava ile ilgili. Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Yusuf Turhan'ın kız kardeşi Havva Turhan'ı öldürdüğü ve cesedini gömdüğü iddia ediliyor. İddianamede, Havva Turhan'ın 1990 yılında kaybolduğu ve o tarihten itibaren herhangi bir resmi kayda rastlanmadığı belirtiliyor. Yusuf Turhan, Havva'yı öldürmediğini, suçlamaların intikam amaçlı yapıldığını öne sürdü.

Öte yandan, iddianamede Yusuf Turhan'ın daha önce öldürdüğü ağabeyi Mehmet Turhan'ın mektubuna da yer verildi. Mektupta, Yusuf Turhan'ın kendisine büyük ihanetlerde bulunduğu, cezaevinde geçirdiği yılların ardından yaşadıklarından şikayet ettiği ifadeler bulunuyor. Mektupta ayrıca, Havva'nın dosyasının açılması ve diğer aile üyeleri ile yüzleşme süreci hakkında tehditkar ifadeler de yer alıyor.

Yusuf Turhan, Havva Turhan'ı öldürme suçlamalarını reddediyor ve suçlamaların eski bir dostu tarafından yöneltildiğini iddia ediyor. İddianamede, Havva Turhan'ın hangi tarihte öldüğü ve cesedinin nerede olduğu konusunda belirsizlikler olduğu, ancak mevcut deliller doğrultusunda Yusuf Turhan hakkında dava açıldığı ifade ediliyor.