GÜNDEM

Kayseri'de Gaziler Günü Kutlandı

Kayseri’de, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Abone Ol

Törene, Kayseri Muharip Gaziler Derneği Başkanı Osman Balcı’nın yaptığı konuşma damga vurdu.

Balcı, "Sizler, en büyük Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yaşayan birer temsilcilerisiniz. Sizler, şehitlerimizle birlikte Cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşlarısınız" dedi.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki törene, Vali Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Volkan Ersun Acar, ilçe belediye başkanları, gaziler ve vatandaşlar katıldı. Tören, Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başladı ve saygı duruşu ile İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Osman Balcı, Sakarya Meydan Muharebesi’nin önemine vurgu yaparak, "Anadolu'yu işgal etmek isteyen Yunan ordusu, 100 yıl önce bu gün, Başkomutan Mustafa Kemal'in komutasındaki kahraman Türk ordusu tarafından hezimete uğratıldı. Sakarya Meydan Muharebesi, savaşın seyrini değiştirerek bugünkü hür ve bağımsız Türk devletinin yolunu açmıştır" şeklinde konuştu.

19 Eylül’ün, Türkiye Muharip Gaziler Derneği'nin kuruluş günü olduğunu da belirten Balcı, "Gaziler Günü, bu aziz vatana canını adayan kahramanların günüdür. Kahraman gaziler, Gaziler Gününüz kutlu olsun" diyerek sözlerini tamamladı.