GÜNDEM

Kayseri, Orta Anadolu'nun Uluslararası Hava Kargo Merkezi Olacak

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Havalimanı'nın önemli bir dönüşüm geçireceğini açıkladı.

Abone Ol

Başkan Büyükkılıç, Kayseri Havalimanı’nın eski terminal binasının Gümrüklü Uluslararası Hava Kargo Terminali’ne dönüştürüleceğini belirterek, "Orta Anadolu'nun Uluslararası Hava Kargo Merkezi artık Kayseri olacak. Şehrimize hayırlı olsun" dedi.

Büyükkılıç, Kayseri Havalimanı'nın Yeni Terminal Binası ve Apron Yapım Projesi'nin tamamlanmasının ardından, eski terminal binasının uluslararası hava kargo hizmetlerine uygun hale getirileceğini duyurdu. Bu adım, şehirdeki ticaret ve ihracat faaliyetlerine önemli katkı sağlayacak. Başkan Büyükkılıç, hava kargo taşımacılığının, şehrin ticari ve ekonomik hareketliliğine yeni bir ivme kazandıracağını vurguladı. Kayseri’nin 200 kilometre çevresindeki illeri de kapsayacak şekilde Orta Anadolu'nun hava kargo merkezi olarak hizmet vereceğini ifade etti.

Başkan Büyükkılıç, taze çiçek, meyve, balık, mücevher, altın, gümüş takılar, makine parçaları ve teknolojik ürünler gibi birçok ürünün hava kargo aracılığıyla taşınmasının büyük avantaj sağladığını belirtti. Ayrıca, Devlet Hava Meydanları İşletmesi tarafından uluslararası nakliyat şirketlerine yer tahsisi için ihale sürecinin başlatılacağını ve Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza Genel Müdürlüğü tarafından da gümrük hizmetlerinin sağlanacağını sözlerine ekledi.