Belediye, il sınırları içerisindeki ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına toplam 11 milyon 416 bin 250 TL değerinde kırtasiye yardımı sağladı. Bu yardım, ilkokul, ortaokul ve lise seviyesindeki öğrencilere yönelik olarak yapıldı.

Kargo Minibüsü Hırsızlığı Olayı Kargo Minibüsü Hırsızlığı Olayı

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, eğitimde eşitliği ve fırsatları artırmak amacıyla, ilkokul öğrencilerine 750 TL, ortaokul öğrencilerine 1000 TL ve lise öğrencilerine ise 1250 TL kırtasiye yardımı yapılacağını duyurdu. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından yürütülen bu yardım programı çerçevesinde, toplamda 4 bin 862 ilkokul, 4 bin 296 ortaokul ve 2 bin 779 lise öğrencisine ulaşarak 11 bin 937 öğrenciye destek verildi.

Büyükkılıç, yapılan yardımlarla ilgili olarak, "Belediyemiz, sosyal sorumluluk bilinciyle eğitime verdiği desteği sürekli olarak artırıyor. Bu destekler, öğrencilerimizin eğitim yolunda karşılaştıkları zorlukları azaltmayı ve başarılarını artırmayı amaçlıyor. Kırtasiye yardımlarımızla, 11 bin 937 öğrencimize toplam 11 milyon 416 bin 250 TL değerinde destek sağladık. Gönül belediyeciliği anlayışımız doğrultusunda, çocuklarımızın eğitim hayatını daha kolay ve verimli hale getirmek için yardımlarımız devam edecek. Geleceğimiz olan gençlerimiz için, her şey Kayseri’miz için" şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA