Olay, 21 Ağustos’ta Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde meydana geldi. Kur’an kursundan dönen Narin Güran’ın evine dönmemesi üzerine ailesi, kendi imkanlarıyla arama başlattı. Aramalar sonuçsuz kalınca, baba Arif Güran kaybolduğunu jandarmaya bildirdi. Bölgeye çeşitli arama kurtarma ekipleri ve araçlar sevk edildi. Şu ana kadar toplamda 12 bin 565 araç arandı, 32 bin 952 kişi kontrol edildi ve geniş bir alanda arama yapıldı.

Narin’in kaybolduğu saatlerde çekilen güvenlik kamera görüntülerinde, Narin’in arkadaşlarıyla yürüyüp sonra eve dönerken görüntülendiği tespit edildi. Arama çalışmalarında, Narin’e ait olmadığı belirlenen çocuk terlikleri bulundu. Soruşturma kapsamında Narin’in ağabeyi ve amcası gözaltına alındı. Narin’in amcası, DNA örneklerinin kıyafetlerle eşleşmesi sonucu tutuklandı.

İş İnsanının, Kaybolduktan 140 Gün Sonra Kuyuda Cesedi Bulundu; 2 Tutuklama İş İnsanının, Kaybolduktan 140 Gün Sonra Kuyuda Cesedi Bulundu; 2 Tutuklama

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü psikososyal destek ekipleri, Narin’in kaybolduğu günden itibaren mahallede bireysel ve grup destek çalışmaları yürütüyor. Pazartesi günü okula başlayacak olan Narin’in arkadaşlarının yaşadığı duygusal etkileri en aza indirmek amacıyla özel bir destek programı başlatıldı. İl Müdürlüğü Şube Müdürü Zeynep Akardeniz, çocukların güvende hissetmeleri ve geleceğe yönelik umutlarını korumaları için çeşitli çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Okulların açılmasıyla birlikte bu desteklerin daha da artırılacağı ifade edildi.

Ekipler, çocukların yaşadığı kaybın etkilerini azaltmak ve psikolojik destek sağlamak için okullarda ve mahallede çalışmalarına devam edecek.

Kaynak: DHA