Şimdiye kadar mahallenin çevresi 8 kez tarandı ve özel ekipler koordineli şekilde arama faaliyetlerini sürdürüyor.

Bakan Göktaş: “Narin Kızımız Da Sıla Bebek De Bu Milletin, Hepimizin Evladıdır” Bakan Göktaş: “Narin Kızımız Da Sıla Bebek De Bu Milletin, Hepimizin Evladıdır”

Olay, 21 Ağustos öğleden sonra, Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde meydana geldi. Narin Güran, Kur’an kursunun ardından evine dönmemesi üzerine ailesi kendi imkanlarıyla aramalara başladı. Köylülerle yapılan aramalar da sonuç vermeyince, Narin’in babası Arif Güran, aynı gün saat 20.00 sıralarında jandarmaya başvurdu. Bu gelişmenin ardından Bağlar Jandarma Komutanlığı, Jandarma Özel Harekat timleri, JASAT, İstihbarat Şube Müdürlüğü, Köpek İz Takip Timi ve Su Altı Arama Kurtarma Timi, sağlık ekipleri, AFAD ve diğer ilgili birimler bölgeye sevk edildi.

Arama çalışmalarında, Narin’in kaybolduğu saatlerde geçtiği belirlenen yaklaşık 150 araç sorgulandı. Ayrıca, 12 bin 565 araç ve 32 bin 952 kişi kontrol edildi, 7 iz takip köpeği kullanılarak 11 bin dönümden fazla alan tarandı. Mahalledeki evler ve köye giriş yapan araçlarda detaylı arama yapıldı.

Narin’in kaybolmadan önceki son görüntüleri, 21 Ağustos saat 15.15’te okulun güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Görüntülerde Narin’in 4 arkadaşıyla yürüdüğü ve sonrasında evine doğru yola çıktığı görüldü.

Arama sırasında, 22 Ağustos’ta ve 28 Ağustos’ta Güran ailesinin evine yakın bölgelerde bulunan iki çocuk terliği, Narin’e ait olmadığı belirlenerek soruşturmadan çıkarıldı. Narin’in ağabeyi E.G., kolundaki ısırık izleri nedeniyle gözaltına alındı, ancak inceleme sonucunda izlerin Narin’e ait olup olmadığı belirlenemeyince serbest bırakıldı.

Soruşturma devam ederken, Narin’in amcası ve aynı zamanda Tavşantepe Mahallesi muhtarı olan Salim Güran gözaltına alındı. Güran’ın aracından alınan DNA örneklerinin, Narin’in kıyafetlerindeki DNA örnekleriyle eşleşmesi üzerine tutuklandı. Salim Güran, ‘Kasten öldürme’ ve ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından yargılanıyor.

Arama çalışmaları 14. gününde, Diyarbakır’daki özel ekipler ile Ankara’dan gelen özel ekiplerin koordineli olarak devam ediyor. Mahallenin çevresindeki aramalar sürerken, Narin’e dair henüz bir iz bulunamadı. Jandarma ekipleri, araçların plakalarını ve sürücülerinin kimliklerini kayıt altına alarak, arama çalışmalarına devam ediyor.

Kaynak: DHA