GÜNDEM

Kayıp Kadın Arama Çalışmaları Sürüyor

Kırıkkale'de 8 gün önce ortadan kaybolan 47 yaşındaki S.G.Y. adlı kadının aranmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

Abone Ol

Olayın cinayet ihtimali üzerine yürütülen soruşturma kapsamında, 8 şüpheli gözaltına alınmış ve bunlardan 2'si "kasten öldürme" suçundan tutuklanmıştır.

Kayıp olayının meydana geldiği Çelebi ilçesinin Karaağıl köyünde, S.G.Y.'nin evinden ayrıldığı 8 gün önce, yakınları tarafından 112 Acil Çağrı Merkezi'ne haber verilmişti. Bunun üzerine bölgeye jandarma ve AFAD ekipleri sevk edilmiş, Kızılırmak Nehri çevresinde yoğun arama çalışmaları başlatılmıştı. Ancak bu aramalardan henüz bir sonuç elde edilememiş.

Jandarmanın gözaltına aldığı 8 şüpheliden 4'ü savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 4 şüpheliden 2'si "kasten öldürme" suçundan nöbetçi hakimliğe çıkarılarak tutuklanmıştır. Diğer 2 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır.

Kayıp kadının bulunması için devam eden arama çalışmalarına, jandarma ve AFAD ekipleri yoğun bir şekilde katılmaya devam etmektedir. Cinayet ihtimali üzerinde duran soruşturma kapsamında, tutukluların ifadeleri ve deliller detaylı bir şekilde incelenmektedir. Kayıp kadının bulunması için tüm imkanlar seferber edilmiş durumda. 

Kayıp Kadının Ailesinin Açıklamaları

Kayıp kadının yakınları, S.G.Y.'nin evden ayrılmasının ardından kendilerinden haber alamadıklarını ve endişe içinde olduklarını belirtmişlerdir. Aile üyeleri, S.G.Y.'nin herhangi bir nedenle ortadan kaybolmuş olabileceği ihtimalinin yanı sıra, olayın cinayet olabileceği endişesini de dile getirmişlerdir.

Aile, S.G.Y.'nin son günlerde herhangi bir sorun yaşayıp yaşamadığı, kimlerle görüştüğü ve nereye gittiği konularında bilgi sahibi olmadıklarını ifade etmişlerdir. Kayıp kadının bulunması için jandarma ve diğer yetkili kurumlarla yakın iş birliği içinde olduklarını belirten aile üyeleri, tüm imkanların seferber edilmesini talep etmektedirler. 

Soruşturmanın Seyrinde Güncelleme

Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı, kayıp kadın olayına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, gözaltına alınan 8 şüpheliden 2'sinin "kasten öldürme" suçundan tutuklandığını açıklamıştır. Diğer 2 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır.

Savcılık, kayıp kadının bulunması için tüm imkanların seferber edildiğini ve soruşturmanın titizlikle yürütüldüğünü belirtmiştir. Cinayet ihtimali üzerinde durulan olayda, tutuklu şüphelilerin ifadeleri ile deliller ayrıntılı bir şekilde incelenmektedir.

Kayıp kadının ailesi de, S.G.Y.'nin bulunması için yetkili kurumlarla yakın iş birliği içinde olduklarını dile getirmiştir. Arama çalışmalarının sürdürüldüğü Kızılırmak Nehri çevresi ve diğer muhtemel bölgelerde yoğun çalışmalar devam etmektedir.