GÜNDEM

Kayıp Balıkçı, 36 Saat Sonra Sağ Olarak Bulundu

Bartın'dan denize açıldıktan sonra motor arızası nedeniyle kaybolan balıkçı Baykal Özdemir (48), 36 saatlik bir aramanın ardından Kastamonu'nun Cide ilçesi açıklarında bulundu.

Abone Ol

Özdemir, aynı firmada çalıştığı balıkçılar tarafından teknede sağ olarak keşfedildi.

Bartın Limanı Boğaz mevkisinden 7 metre uzunluğundaki 'Bacanak-2' isimli teknesiyle perşembe günü saat 18.00'de denize açılan Baykal Özdemir, gece saat 01.30'da arkadaşlarına telefonla ulaşıp 1,5 mil açıkta olduğunu ve teknenin motorunun bozulduğunu, bu yüzden yardım istediğini bildirdi. Bir süre sonra Özdemir'in telefonuna ulaşılamaz hale gelmesi üzerine arkadaşları, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi.

Olayın ardından, İnkumu tatil beldesi ile Amasra Tarlaağzı Limanı arasındaki bölgeye Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanlığı'na bağlı 3 bot, 1 deniz polisi botu, Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait bir helikopter, polis, jandarma ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri sevk edildi. Karadan, havadan ve denizden yapılan arama çalışmalarına, Özdemir'in çalıştığı 'Çolak Ali Balıkçılık' firmasının arkadaşları da katıldı.

Bugün saat 06.00 sıralarında, kaybolan balıkçı, Kastamonu'nun Cide ilçesi açıklarında, 8 mil mesafede, teknede bulundu. Aç ve susuz kaldığı için bitkin durumda olan Baykal Özdemir’in sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Özdemir’in teknesi, halatla diğer bir tekneye bağlanarak Sahil Güvenlik ekipleri eşliğinde Kastamonu'nun Cide Limanı'na getirildi. Özdemir, sağlık kontrolü için hastaneye götürüldü.