İtfaiye Gücü Yeniden Yapılandırıldı: 2024'te Bin 234 Olay Müdahalesi! İtfaiye Gücü Yeniden Yapılandırıldı: 2024'te Bin 234 Olay Müdahalesi!

Atatürk Bulvarı üzerinde yapılan denetimlerde, motosiklet sürücülerinin kask takma, sigorta, far, park lambaları ve yan aynalarına dair kontrol işlemleri yapıldı. Aynı zamanda çalıntı motosikletler ve aranan araçlar da denetim altına alındı.

Yapılan denetimlerde, toplam 80 motosikletin kontrolü sağlanırken, 25 sürücüye kask takmamaları ve sigorta eksikliği nedeniyle toplamda 32 bin lira idari para cezası kesildi. Ayrıca, denetim sırasında 2 motosikletin trafikten men edilmesi kararlaştırıldı.

Ekipler, denetimler sırasında motosiklet sürücülerinin trafikte daha görünür olmalarını sağlamak amacıyla, sarı renkli reflektör bantlar da taktı. Bu önlemle birlikte, özellikle gece saatlerinde daha fazla güvenlik sağlanması amaçlanıyor.

Denetimlerin ardından açıklama yapan motosiklet sürücüsü Busenur Divanellez, kaskın önemine dikkat çekerek, "Ben aynı zamanda paramedik öğrencisiyim. Kesinlikle herkesin kaskla birlikte tüm aksesuarlarını takmalarını tavsiye ediyorum. Birçok kazada kask takmamanın sonucunda istenmeyen tablolar oluşabiliyor" dedi.

Motokurye olarak çalışan Alper Dilsiz ise Edirne'deki yol durumu hakkında şikayetlerini dile getirerek, "En çok muzdarip olduğumuz şey, yollardaki bozukluklar ve çukurlar. Trafikte bazen yol verilmemesi gibi sıkıntılar da yaşanıyor ama bu kadar. Ancak özellikle can güvenliği açısından, motorcu arkadaşlarımın kask takmalarını öneriyorum" şeklinde konuştu.

Denetimler, sürücülerin güvenliğini sağlamak, trafik kurallarına uyumu artırmak ve olası kazaların önüne geçmek adına önemli bir adım olarak değerlendirildi. Edirne Emniyet Müdürlüğü, benzer denetimlerin sık aralıklarla devam edeceğini belirtti.

Kaynak: DHA