10 Kızıl Geyik Doğaya Salındı 10 Kızıl Geyik Doğaya Salındı

Yaklaşık 3 yaşındaki köpekte sol kalça kırığı tespit edilirken, ameliyattan bir gün sonra yürümeye başladı.

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) gönüllüleri, Hatay’ın Samandağ ilçesindeki ihbar üzerine bölgeye giderek çöp konteynerinin yanındaki kutuda yaralı halde bulunan köpeği buldu. Kurtarılan köpek, Linda Şeb tarafından Osmaniye’deki HAYTAP Tedavi Merkezi'ne götürüldü. Yapılan muayenede köpeğin sol kalçasında kırık olduğu belirlendi ve hemen ameliyat edildi. Kalça bölgesinde yaşanan travmanın yanı sıra köpeğin sindirim sisteminin de durduğu tespit edildi. Ayrıca iç parazitler de bulundu ve tedavi uygulandı.

Tedaviyi yürüten Veteriner Hekim Ali Laçinbala, “HAYTAP olarak Hatay'daki zorlu koşullara rağmen yardımlarımızı sürdürüyoruz. Bu köpek bataklık bir alanda ölüme terk edilmişti. X-ray ile sol kalçasında kırık tespit ettik ve ameliyat ettik. Sindirim sisteminin durduğunu fark ederek lavman yaptık ve iç parazitler için gerekli tedaviyi uyguladık,” dedi.

Köpeğin ameliyattan bir gün sonra yürümeye başlaması kendilerini sevindirdiğini belirten Laçinbala, “Tedavi süreci yaklaşık 1 ay sürecek. Tedavinin ardından köpeği kısırlaştırıp sahiplendirmeyi planlıyoruz,” şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA