SPOR

Karşıyaka’da Yeni Transferler ve İsim Sponsoru Tartışmaları

TFF 3. Lig 1. Grup'ta yeni sezona hazırlanan Karşıyaka, üç yeni transferi resmi olarak duyurdu.

Abone Ol

Yeşil-kırmızılı ekip, 2012-13 sezonunda da forma giymiş ve son dört yılda Bandırmaspor, Bodrumspor ve Esenler Erokspor’da 2. Lig şampiyonlukları yaşamış 38 yaşındaki stoper Onur Akbay'ı kadrosuna kattı.

Ayrıca, 2018-19 sezonunda Keçiörengücü, 2019-20'de Samsunspor, 2020-21'de Kocaelispor ile 2. Lig, geçen sezon ise Batman Petrolspor ile 3. Lig’de şampiyonluk yaşamış 33 yaşındaki sol bek Gökhan Meral ve aynı takımdan 22 yaşındaki kanat oyuncusu Bedran Ekin ile anlaşma sağladı. Yeni transferlerin lisansları, cumartesi günü yapılacak Kırşehir FSK maçına yetiştirilecek.

İsim Sponsoru Konusundaki Tartışmalar

Karşıyaka'da bu sezon futbol takımına isim sponsoru gelmesi, taraftarlar arasında tartışmalara yol açtı. Kulübe büyük mali destek sağlayan Başkan İlker Ergüllü'nün, Endo şirketi aracılığıyla isim sponsoru olduğu duyuruldu. Sosyal medyada bazı taraftarlar, köklü kulüplerde isim sponsorluğunun kabul edilmediğini belirterek bu kararı eleştirdi ve Karşıyaka isminin futbolda sponsora ihtiyaç duymaması gerektiğini savundu.

Diğer bazı taraftarlar ise günümüz futbol koşulları ve ekonomik durumlar göz önüne alındığında isim sponsorluğunun kaçınılmaz olduğunu düşündü. Yönetim cephesi, voleybol ve basketbolda da isim sponsorluğu bulunduğunu, stat gelirleri, kombine gelirleri, Futbol Federasyonu gelirleri, yayın ve reklam gelirleri ile bonservis ve diğer sponsorluk gelirlerinin olmadığı 3. Lig'deki futbol takımının hedefe oynayacak bir kadro oluşturabilmek için isim sponsorluğuna ihtiyaç duyulduğunu belirtti.