Sarıca, 26 yıldır kulübün isim sponsoru olan Pınar'ın artık sponsor olmaktan çekilmesine rağmen, Pınar'ın kulübün yanında olmaya devam edeceğine inandığını ifade etti.

Yeni sezonda, yıldız oyun kurucu McCollum'u kadroda tutarak, Russell, Webb, Jefferson, McDermott ve Boutsiele gibi beş önemli yabancı oyuncu transfer eden Karşıyaka, Kenan Sipahi, Hakan Sayılı, Thomas Akyazılı ve Ergi Tırpancı'nın yanı sıra Muhsin Yaşar, Mehmet Efe Demirel ve Ozan Yılmaz gibi yerli oyuncuları da kadrosuna kattı. Ufuk Sarıca, takımın alternatifli ve geniş bir kadroya sahip olduğunu belirtti. Ayrıca, sadece yedinci yabancı oyuncuyu almadıklarını, sezon içindeki gelişmelere bağlı olarak bir ekleme yapabileceklerini belirtti.

Sarıca, transferlerin çoğunun ilk tercihi olduğunu ve Russell, Jefferson, McDermott gibi oyuncuların gelişim gösterebilecek yeteneklere sahip olduğunu söyledi. Takımın hem hücumda hem de savunmada uyum sağladığını ve keyifli bir oyun sergilediklerini ekledi.

Şampiyonlar Ligi Hedefleri ve 4+3 Yabancı Kuralı

Çevre Bilinci ve Toplum Kalkınması: Kadın Futbol Takımının Van Gölü Sahilindeki Temizlik Girişimi Çevre Bilinci ve Toplum Kalkınması: Kadın Futbol Takımının Van Gölü Sahilindeki Temizlik Girişimi

Karşıyaka'nın son üç yılda Avrupa'da beklenen başarıyı yakalayamadığını belirten Sarıca, bu sezon Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde grubu birinci bitirmenin önemine vurgu yaptı. Önceki sezonlarda kilit maçları eksik oyuncularla oynadıklarını hatırlatan Sarıca, son iki sezonun üzerine çıkmak istediklerini ve antrenmanlarda Şampiyonlar Ligi toplarının kullanılmasının bir mesaj olduğunu ifade etti.

Ligdeki yeni 4+3 yabancı kuralını değerlendiren Sarıca, bu düzenlemenin milli takımlar için faydalı olmayacağını belirtti. 7 yabancı oyuncunun bulunduğu takımlarda 3 yabancının kenarda kalmasının kolay olmadığını düşündüğünü ve 12 kişilik kadroda 7 yabancının gerekli olmadığını ifade etti.

Pınar Sponsorluk Durumu

Pınar ile yolların ayrılmasıyla ilgili olarak Sarıca, Karşıyaka ile Pınar'ın uzun yıllardır özdeşleştiğini ve bu ayrılığın aile içindeki bir mesele olabileceğini belirtti. Sarıca, Pınar'ın zaman içinde yine kulübün yanında olacağını düşündüğünü sözlerine ekledi.

Kaynak: DHA