Olayla ilgili olarak 8 kişi gözaltına alındı ve mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 5’i tutuklandı.

Yangın, 13 Ağustos Salı günü saat 21.30 sıralarında TRT vericisinin alt tarafında başladı. Yoğun çalışmalarla 15 Ağustos’ta büyük ölçüde kontrol altına alınan yangın, aynı gün saat 21.00 civarında, rüzgarın etkisiyle yeniden alevlendi ve geniş bir alana yayıldı. Yangın sonucunda 17 ev tamamen yanarken, 105 ev boşaltıldı ve 44 iş yeri tahliye edildi. Karşıyaka’dan başlayarak Bayraklı ve Çiğli ilçelerine yayılan orman yangını, şehrin birçok noktasında duman oluşturdu. 5 gün süren müdahaleler sonucu yangın kontrol altına alınabildi, 2 bin 196 hektar alan büyük zarar gördü.

Akıllı Baston Desteği Görme Engelli Gaziler için Önemli Bir Adım Akıllı Baston Desteği Görme Engelli Gaziler için Önemli Bir Adım

Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma çerçevesinde, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri detaylı bir inceleme başlattı. Yangının çıkış noktasındaki TRT vericisinin alt kısmında yapılan incelemelerde, 150 saatlik kamera görüntüleri tarandı. Elde edilen bulgular sonucunda, bölgede kaçak kazı yaparak tarihi eser arayan ve bu kazı sırasında yangına neden oldukları iddia edilen 8 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda, tarihi eser olarak değerlendirilen 40 obje, imitasyon banknotlar, sahte polis kimlik kartları ve pasaportlar ele geçirildi.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden E.Y., S.K. ve M.İ. 'Taksirle yangına neden olmak' ve 'Kaçak kazı yapmak' suçlamalarıyla, D.Y. ve A.S. ise sadece 'Kaçak kazı yapmak' suçlamasıyla tutuklandı. Diğer üç şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kaynak: DHA