GÜNDEM

Kars Beyaza Büründü, Ağrı'da Düşen Yıldırımda Bir Çocuk Yaralandı

Kars'ın Digor ilçesinin Handere mevkisinde etkili olan kar yağışı, sürücülere zor anlar yaşattı.

Abone Ol

Kar yağışı nedeniyle yolun beyaza büründüğü ve sürücülerin zor durumda kaldıkları belirtilmiştir. Bazı vatandaşlar da kar yağışını cep telefonlarıyla kaydetmiş ve sosyal medyada paylaşmışlardır. 

Öte yandan, Ağrı'nın Patnos ilçesinde de olumsuz hava koşulları etkili olmuş ve bir olay meydana gelmiştir. Baltacık köyü kırsalında hayvan otlatan 14 yaşındaki Davut Özalaca, yıldırım düşmesi sonucu yaralanmıştır. Özalaca, Patnos Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edilmiştir.  Ayrıca, yıldırım düşmesi sonucunda çok sayıda koyunun da öldüğü bildirilmiştir. 

Kars'ta gün boyu etkili olan yağmur, gece yarısına doğru yerini kara bırakmış ve erken gelen kar yağışı, Kars-Iğdır karayolunda etkili olmuştur.  Yüksek kesimlerde kar yağışı devam ederken, kent merkezinde ise yağmur etkili olmuştur. 

Sonuç olarak, Kars'ın Digor ilçesinde etkili olan kar yağışı ve Ağrı'nın Patnos ilçesinde meydana gelen yıldırım düşmesi olayı, bölgedeki olumsuz hava koşullarını ve bu koşulların yol açtığı sorunları gözler önüne sermektedir. Kar yağışı nedeniyle sürücüler zor anlar yaşarken, yıldırım düşmesi sonucu da bir çocuk yaralanmış ve çok sayıda hayvan telef olmuştur.