GÜNDEM

Karlıova, TransAnatolia Rally Raid Yarışçılarının Durağı Oldu

Dünyanın en prestijli ve zorlu ralli-raid organizasyonlarından biri olan 14. Uluslararası TransAnatolia Rally Raid, 31 Ağustos’ta Mersin’den start aldı ve yarışın 12. etabında Bingöl’ün Karlıova ilçesinde konuklarını ağırladı.

Abone Ol

Macera ve doğa sporlarını bir araya getiren bu uluslararası yarışta, Türkiye’nin benzersiz coğrafyasında bugüne kadar 27 farklı ülkeden binin üzerinde yarışmacı ağırlandı. Bu yıl 14’üncüsü düzenlenen TransAnatolia Rally Raid, 31 Ağustos'ta Mersin’de start aldı ve 7 Eylül’de Van’da son bulacak. Yarışın Karlıova’daki etabı, Bingöl’ün çeşitli köylerinden geçerek zorlu parkurları kapsıyor. Tunceli Ovacık’ta başlayan 6. gün etabı, Kangallı, Pülümür, Yayladere, Körboğa ve Arıcılar köylerinden geçerek 291 kilometrelik parkurla Bingöl’deki kamp alanında tamamlandı.

Karlıova’daki parkur, sabah erken saatlerde Boncukgöze köyü bölgesinde start aldı. Yarışmacılar, Hasanova köyü bölgesindeki Şerefettin Dağları'nın zorlu parkurlarını aşarak Arakonak’tan geçtiler. Yarış boyunca güvenlik güçleri, 112 Acil Servis ve itfaiye ekipleri bölgede hazır bulundu.

Bu yılki organizasyona Türkiye’nin yanı sıra İsviçre, İtalya, Romanya, Birleşik Krallık, Fransa, Belçika, Almanya, Hollanda, Japonya ve İspanya’dan yarışçılar katıldı. Yarışta 7’si raid kategorisinde olmak üzere 36 motosiklet, 15’i raid olmak üzere 3 otomobil, 5 SSV ve 1 kamyon olmak üzere toplam 71 araç ve 91 yarışçı mücadele etti.